Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Fındıkta fiyat istikrarını iç tüketim artışı sağlar"

Fındık fiyatlarının serbest piyasa koşullarında oluştuğunu belirten Durak Fındık AŞ Yönetim Kurulu üyesi Kadir Durak, fiyat istikrarının iç tüketim ve ihracat artışıyla sağlanacağını söyledi.

ORDU - Fındık fiyatlarının serbest piyasa koşullarında oluştuğunu bildiren Durak Fındık AŞ Yönetim Kurulu üyesi Kadir Durak, fiyat istikrarının iç tüketim ve ihracat artışıyla sağlanacağını söyledi. Fındıkta son 4 sezondur rekolte düşüşünün yaşandığını kaydeden Durak, 1 milyon tonluk 2023 ihracat hedefine ulaşmak için ise fındık ağaçlarının gençleştirilmesine bağlı olduğunu kaydetti. 2009'da açıklanan fındık kararnamesinin 1930'dan beri atılan en ciddi adım olduğunu vurgulayan Durak sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yeni fındık stratejisi ile artık dünya gerçeklerini gözeten, istikrarlı tabloların ortaya çıkmasını sağlayacak bir yola, ülke olarak girmiş bulunmaktayız. 2023 ihracat hedefi 1 miyon ton kabukluya tekabül eden 500 bin ton iç fındık. Bunun için gerekli iyileştirme çalışmalarının acilen uygulanması şart."

Hedef ciro 500 milyon lira

Firma olarak yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini kaydeden Durak, 2014 yılı için firmalarının 500 milyon lira ciro hedeflediklerini söyledi. 2014'te de yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen Durak, "Fiskobirlik'in Ünye tesislerini aldık. Fındık kırma tesisimizi 4'e çıkararak kapasitesini de artırdık. Toplamda 500 kişiye istihdam sağlıyoruz" dedi.

Sosyal projeler önceliğimiz

Fındıkta Önceliğimiz Kalite Projesi'ni 2013'te hayata geçirdiklerini belirten Durak, ayrıca Ünye'de sosyal projeyi üstlenerek Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı 25 bin adet fındık üreticisine fındık da kaliteyi artırmak adına 25 bin adet jüt çuval dağıttıklarını, 2014'te de sosyal projelerine devam edeceklerini söyledi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: fındık, fiyat, satış, tüketim, ekonomi, kadir, durak
Link: 'Fındıkta fiyat istikrarını iç tüketim artışı sağlar'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız