Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çikolatının kraliçesi Nişantaşı'nda

El yapımı çikolata markası Marie Antoinette Chocolatier, Nişantaşı’nı çikolata tutkusu ile sardığı gibi misafirlerini Fransa’nın 18. yüzyılına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

İSTANBUL - Marie Antoinette Chocolatier, çikolatanın belki de en iddialı adreslerinden. Bu iddianın ardında şüphesiz duyan ve söyleyen kişi de ismin yarattığı etkinin de payı var. Ne de olsa Nişantaşı’nda bir kraliçenin adını taşıyan ve onun döneminin izlerini yansıtan bir butikle karşılaşıyorsunuz. Bu butiğin kapısını açtığınızda bir dönemi geride bırakarak, geçmişe doğru lezzetli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu yolculuk bir Fransız kraliçesinin size seslendiği ve her dilde ayrı bir samimiyeti olan “bonjour” kelimesinin sıcaklığı ile başlıyor.

Aslında bu boyut değişikliğinde yalnız değilsiniz. Size, renk renk, farklı tatlarda müdavimlik etkisi yaratan lezzetler eşlik ediyor. Bir anda çeşit çeşit el yapımı çikolatalarla baş başa kalıyorsunuz. O zaman yaşadığınız his size Fransa’nın kraliçesini de İstanbul’un trafiğini de ödenmesi gereken faturaları da unutturuyor. Üç yıl önce hayata geçirilen markanın ardında ise iki isim var. Nişantaşı’na bu karşı konuşmaz lezzetleri taşıyan Rojda ve Ruken Demirer, Marie Antoinette Chocolatier’in kuruluş hikayesini, sundukları farklılıkları ve hedeflerini KOBİDEN’e anlattı.

Çikolata butiği açmak fikri nasıl oluştu?

Bu işe yaklaşık 4 yıl önce başladık. İlk zamanlar kişisel olarak ilgi duyduğumuz bir alan olmasının yanı sıra, Türkiye'de bizi tatmin eden kalitede çikolata bulamadığımız için bu işe girdik. Ancak, daha sonra bunun ne kadar boyutlu ve geniş bir sektör olduğunu gördük. Kalite hedeflerimiz çok yüksek olduğu için Avrupa'nın en kaliteli çikolata ham madde ve meyve özlerini tespit ettik. Bu kaliteyle sektöre girmek adına düşük kar marjını tercih ederek fiyatlarımızı uygun seviyede tuttuk. Kısa zamanda da çok kaliteli bir müşteri kitlesi edindik.

Ne kadarlık bir yatırımla projeye başladınız?

Kız kardeşimle bu işe yüzde 50’şer payla girdik. İlk bir yıl içinde 550 bin dolarlık yatırım yaptık. Bunun içinde markaya yaptığımız yatırım da bulunuyor.

Neden özellikle bu ismi tercih ettiniz?

Fransa'nın lükse düşkün efsanevi kraliçesi Marie Antoinette, 18. yüzyılın ikonik karakterlerinden biri olmasının yanında, çikolata sevgisiyle de bize esin kaynağı oldu. Gittiği her yere özel çikolatacısını da beraberinde götüren kraliçeden çok etkilendik. Barok ve 18. yüzyıl klasik stillerine özel bir ilgi duyuyorum. Butiğin dekorasyonundan, çikolataların el yapımı kutularına kadar, aynı ekolü devam ettirmek istedik. Mavi ipek şantukla kaplanmış butiğin en özel kutusu da Marie Antoinette’in mücevher kutusundan esinlenerek tasarlanmış bir replika.

İlk günden itibaren satış grafiği nasıl ilerliyor?

Marie Antoinette Chocolatier, 2010 yılbaşında açıldı. Aslında, ilk aylar biraz zorlandığımızı itiraf etmem gerekiyor. Ancak, 2011’de satışlar hedeflediğimiz seviyeye geldi. Özellikle rafine zevklere sahip kitlenin, devamlı müşteri haline gelmesi ve buna ayrıca "en güzel hediye" olarak yaklaşmaları bizi çok mutlu ediyor. Gün geçtikçe yükselen satış grafiğimizden memnunuz. Umarız bu şekilde devam eder.

Başka mağazalar açmayı planlıyor musunuz?

Nişantaşı mağazamızın yanı sıra Zorlu Center’da da bir şubemiz açılmak üzere. Ayrıca A+ müşteriye hitap eden büyük mağazalarla iş birliktelikleri başlatmak üzereyiz. Büyüme stratejimizi; yeni mağazalar, kurumsallara hizmet ve büyük iş birliktelikleri olarak özetleyebiliriz. Bunları gerçekleştirmek için daha fazla sermayeye ve yönetim bilgisine ihtiyacımız var. Sağlıklı bir büyüme adına şu anda bazı yurtiçi ve yurtdışı ortak adaylarıyla görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Sizce diğer premium markalardan farkınız nedir?

Biz, Marie Antoinette Chocolatier’de damak zevkine olduğu kadar görselliğe, göz estetiğine de önem veriyoruz. Marie Antoinette Chocolatier, en iyi hammadde ve meyve özlerini kullanarak el yapımı, gerçek çikolata üretiyor. En büyük farkımız, içinde hiçbir katkı maddesi olmayan, kakao ve kakao yağı dışında bir yağ kullanılmayan çikolata, yani saf çikolata üretiyor olmamız. Evet premium pazara hitap eden başka firmalar da var. Ancak bu konuda son sözü müşteri söyler.

Ürünlerinizin yapım süreci hakkında bilgi verir misiniz?

Çikolatalarımızı Balmumcu’daki atölyemizde yapıyoruz. Atölyemiz her gün açık. Günlük çikolata ürettiğimiz için, pazar dahil her gün çalışıyoruz. Özel günler öncesinde müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için 7gün 24 saat çalıştığımız da oluyor. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanmadan günlük olarak hazırlanan el yapımı çikolataların hammaddesi Belçika’dan geliyor. Buna Paris’ten gelen meyve özleri ve süslemeler ekleniyor. Marie Antoinette Chocolatier’da başta Ekvator olmak üzere Venezuela, Costarica, Peru gibi tropik yağmur alan bölgelerde yetişen Theobrama Cacao ağacından özenle seçilmiş çekirdekler kullanılıyor.

Butiğinizin tasarımında nelere dikkat ettiniz?


Mağazanın dekorasyonunda da Marie Antoinette döneminin detayları ve motifleri kullanıldı. İlk butik Nişantaşı'nda açıldı. Işık Lisesi'nin sokağında 1800’lerin Fransa'sını andıran bir dekorasyonla butik bir mağaza yaptık. Bu mağazaya gelip çikolata almanın tek başına bir deneyim olmasını arzu ettik. Çikolatanın içeriğindeki kalitenin dışında görsel tasarımına ve çeşitliliğine de önem vererek çok özel kutular tasarladık. Çok emek verdik ama her şey hayal ettiğimizden daha da güzel oldu.

Özel ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Kışa özel lezzetlerimiz arasında ‘elma tarçın’ ve ‘zencefil bal’, bitki çaylarından esinlenerek tasarladığımız, çikolata tutkunlarını kışa hazırlayan iki farklı tat var. Yeni yıla özel olarak ürettiğimiz ‘salepli’; geleneksel Bursa kestane şekerinin Belçika çikolatası içinde sunulduğu yumuşacık ‘kestaneli çikolata’ ve ‘menekşe’ de çok özel tatlarımızdan yalnızca birkaçı. Bunların yanı sıra yaban kirazlı, menekşeli, aşk meyveli çikolatalar ile karamelli, bademli, hindistancevizli, orman meyveli, vişneli ve tropik meyveli trüfler gibi az bulunan çeşitler de hayli ilgi gören ürünlerimiz arasında yer alıyor.

Yılbaşında en çok hangi ürünler tercih ediliyor?

Bildiğiniz gibi özel günlerde hediye alışverişi artıyor; insanlar sevdiklerine çikolata hediye etmekten hoşlanıyorlar. Dolayısıyla yılın bu dönemi siparişlerde en fazla yoğunluk yaşanan dönemimiz. Kurumsal alımlar dahil olmak üzere, melek ve cup çikolatalar en çok tercih edilen ürünlerimiz arasında. Yılbaşı sepetlerimiz, yeni yıla özel ürettiğimiz salepli çikolatalarımız da beğeniyle karşılanıyor.

Kirazlı, karamelli, bademli hatta menekşeli çikolatalar…


Marie Antoinette Chocolatier’de yaklaşık 60 çeşidin üzerinde hepsi birbirinden özel el yapımı çikolata var. Çikolataların 15 tanesini trüf çeşitleri oluşturuyor. Ayrıca tümü el yapımı olan bu lezzetler günlük olarak üretiliyor.

SAĞLIKLI BİR BÜYÜM İÇİN GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ

Ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırmak için sürdürdükleri çalışmaları anlatan Rojda ve Ruken Demirer, “Büyüme stratejimizi; yeni mağazalar, kurumsallara hizmet ve büyük iş birliktelikleri olarak özetleyebiliriz. Bunları gerçekleştirmek için daha fazla sermayeye ve yönetim bilgisine ihtiyacımız var. Sağlıklı bir büyüme adına şu anda bazı yurtiçi ve yurtdışı ortak adaylarıyla görüşmelerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çikolatının kraliçesi, Nişantaşı'nda, Marie Antoinette Chocolatier, El yapımı çikolata
Link: Çikolatının kraliçesi Nişantaşı'nda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız