Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Elgin Grup, 2015'te 150 milyon dolar yaş sebze meyve ihracatı planlıyor

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 10'uncu şirketi seçilen Elgin Grup, 2013 ihracat hedefini şimdiden aştı. Şirket, 2015'te 150 milyon dolar ihracat hedefliyor.

MERSİN - AllWorld Network ile TOBB'un öncülüğünde ve TEPAV'ın desteğiyle hazırlanan Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerine 10'uncu sıradan giren Elgin Grup, 2015'te ihracat hedefini 150 milyon dolara çıkardı.

İstikrarlı ve hızlı bir büyüme sürecinde olduklarını dile getiren Elgin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Elgin, "Azimli ve hırslı çalışmamız sonucunda 2010-2012 arasında yüzde 615 büyüyerek Türkiye'nin en hızlı büyüyen 10'uncu şirketi olduk. Eğer değerlendirme 2013 yılı ele alınarak tekrarlanırsa yüzde 800 büyümeyle Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 5 şirketi arasında yer alacağımıza inanıyorum" dedi. Başarılarını çok çalışmaya borçlu olduklarını vurgulayan Elgin, doğru zamanda doğru hamlelerle pazar ağlarını sürekli genişleterek yaş meyve sebze ihracatında büyük bir ivme yakaladıklarını söyledi. Bu yıl sonunda yaklaşık yüzde 110 büyüme beklediklerini kaydeden Elgin, "60 milyon doların üzerindeki ihracat rakamıyla Türkiye'de en çok yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştiren ilk 3 firma arasında yer alacağız. Yaş meyve sebze ihracatında sürekli yeni pazarlara açıldık. Malezya'dan Hong Kong'a Nijerya'dan Dubai'ye kadar yaklaşık 30 pazara ürün gönderiyoruz. 2013 ihracat hedefimiz 60, 2015 hedefimiz 100 milyon dolardı. 2013 hedefimizi aştık. 60 milyon doların üzerine çıkıyoruz. 2015'te hedefi 150 milyon dolara taşıyabileceğimizin sinyalini alıyoruz" dedi. Ofisten tarlaya kadar dolaylı olarak yaklaşık 15 bin kişinin geçimini Elgin Grup üzerinden sağladığına işaret eden Aslan Elgin, "5 ilde toplam 14 tesisle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıllık yaklaşık 100 bin ton civarında yaş meyve sebze işliyoruz. Narenciye işlemenin yanı sıra taşımalarımızın bir bölümünü kendi TIR'larımız aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Henüz minimum düzeyde taşıma yapsak da her geçen yıl araç ve dorse yatırımlarıyla filomuzu genişletiyoruz" diye konuştu.

Mersin'de 5 yıldızlı otel yatırımına başladı

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklandığında kendilerini 10. sırada görmekten büyük mutluluk duyduklarını ve plaketlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldıklarını vurgulayan Elgin, "Yaş meyve sebzenin yanı sıra farklı bir sektöre daha adım atıyoruz. Mersin'de 5 yıldızlı, farklı bir şehir oteli yatırımına başladık. Bu otel de 2015 başında devreye girecek" dedi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Elgin Grup, 2015'te, 150 milyon dolar, yaş sebze meyve ihracatı, planlıyor, sebze, meyve, ihracat
Link: Elgin Grup, 2015'te 150 milyon dolar yaş sebze meyve ihracatı planlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız