Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


KKYDP Ekonomik Yatırım Programı Açıklandı

ERZİNCAN (İHA) - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Ekonomik Yatırımlar Başlığı altında bulunan Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi programı açıklandı.
 
14 Aralık tarihinde yayınlanan tebliğe göre tarıma dayalı ekonomik yatırımlara hibe desteği sağlanacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan programda ; Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amaçlanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının bugüne kadar Erzincan’a çok şey kazandırdığını, bundan sonra da kazandırmaya devam edeceğini söyledi.
 
BUGÜNE KADAR ERZİNCAN’DA 45 PROJE TAMAMLANDI
 
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar Erzincan genelinde 45 projenin hayata geçirildiğini söyleyen İl Müdürü Erdem Karadağ, 45 proje kapsamında Erzincan’a toplam 20,5 milyon TL tutarında yatırım yapıldığını ve bu miktarın yarısının hibe olarak yatırımcılara verildiğini söyledi. Tarım sektöründe üretmek kadar ambalajlama ve pazarlamanın da önemli olduğunu vurgulayan İl Müdürü Karadağ, hayata geçirilen projelerle ambalajlama, depolama ve pazarlama sorunlarının çözüldüğüne dikkat çekti. Yeni açıklanan tebliğle Erzincan’da yeni projelere imza atmak istediklerini vurgulayan Karadağ, yatırımcılara programdan faydalanmaları için çağrıda bulundu.
 
Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında;Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı,Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi,Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması,Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı,Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerinin yapımı,Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerinin hibe desteği kapsamında değerlendirileceğini söyledi.
 
İl Müdürü Karadağ açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu Tebliğ kapsamında tarımsal ürünlerin üretimine yönelik bir hibe desteği verilmez.Tarımsal ürünlerin işlenmesi kapsamında, başka bir yatırım tesisinde ilk işlemesi yapılan mamul ürünün ikincil işlenmesine ve paketlenmesine yönelik yatırım teklifleri hibe desteği kapsamında değerlendirilmez. Sert kabuklu meyveler bu madde kapsamında değildir.Un ve karma yem konularında yeni yatırım tesisi başvuruları kabul edilmez. Kütlü pamuk konusunda teknoloji yenileme ve kapasite artırımı dışındaki başvurular kabul edilmez. Çay konusunda sadece yaş çay üretiminin yapıldığı illerdeki başvurular kabul edilir. Tarımsal ürünlerin depolanmasına yönelik yeni tesis başvurularında sadece çelik silo ve soğuk hava deposu hibe desteği kapsamında değerlendirilir.Yatırımcılar bu Tebliğ kapsamında ekonomik yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabilir.Daha önce bu program ile ilgili olarak 11/3/2011 tarihli ve 27871 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ No: 2011/9) ve 4/9/2012 tarihli ve 28401 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2012/64) kapsamında hibe desteğinden yararlanmış olan tesisler için tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri hariç bu Tebliğ kapsamında hibe başvurusunda bulunulamaz.Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen kısmen yapılmış tesislerin tamamlanmasına yönelik başvuruların hibe desteği kapsamında değerlendirilebilmesi için, mutlaka başvuruya söz konusu olan yatırımın orijinal amacıyla aynı ve yasal izinlerinin alınmış olması gerekir.Yeni tesis ve tamamlama yatırımlarına yönelik başvurularda yatırım yerinin başvuru sahibi adına olması ya da Hazine, belediye, il özel idaresi, ticaret odası, sanayi odası, ziraat odası, ticaret borsası, organize sanayi bölgesi, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi ve küçük ihtisas sanayi sitesinden başvuru sahibi adına tahsis/irtifak tesis edilmiş veya Hazine, belediye, il özel idaresi, ticaret odası, sanayi odası, ziraat odası, ticaret borsasından kiralanmış olması gerekmektedir. Kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik başvurularda ise yukarıda belirtilen kiralamalar dışındaki kiralamalar da kabul edilir”.
 
İl Müdürü Erdem Karadağ, programa başvuru sahiplerinde aranılacak özellikleri ise şöyle sıraladı : “ Yatırım konularını gerçekleştirmek üzere hazırlanacak proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir. Ekonomik yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek gerçek ve tüzel kişilerin idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması gerekir. Ekonomik yatırımlar için son başvuru tarihinden önce kurulan; Kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar,Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri,ekonomik yatırım konularına tüzel kişilik olarak başvurabilirler.Hibeye esas proje tutarının İnşaat İşleri alım giderlerine ve Makine ekipman ve malzeme alım giderlerine %50 sine hibe yoluyla destek verilecektir.Programdan desteklenecek ekonomik yatırımlar için hibe miktarı üst limiti; Gerçek kişi başvurular için 300 bin TL grup başvurularında ise 800 bin TL.yi geçmeyecektir. Başvuru bütçesi KDV hariç düzenlenecektir.Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların; Tebliğde ve uygulama rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre hazırladıkları proje tekliflerini 14 aralık 2013 tarihi geçerli olmak üzere 45 gün içerisinde Elektronik ortamda girişleri yapılmış başvuru dosyaları elden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir”.
 
Detaylı bilgi edinmek isteyen müteşebbisler Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi ve Bakanlığımızın www.tarim.gov.tr Sitesinden faydalanabilecekler.
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: KKYDP, Ekonomik Yatırım Programı, Açıklandı, ekonomi, atrım
Link: KKYDP Ekonomik Yatırım Programı Açıklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız