Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İş Bankası, Fora Zeytin’i Mermerler’e satıyor

Erol Evcil’in borçları nedeniyle İş Bankası’nın 1994 yılında el koyduğu Fora Zeytin, Chery’yi Türkiye’ye getiren Mermerler’in oluyor. Nesim Malki cinayetinde azmettirici suçuyla hüküm giyen Erol Evcil’e ‘zeytin kralı’ unvanı sağlayan şirket el değiştiriyor.
 
Evcil’in 150 milyon dolarlık kredi borçlarına karşılık 1994’te Balıkesir’deki zeytin işleme tesislerini alarak zeytinciliğe başlayan İş Bankası, 10 yılda bir dünya markası haline getirdiği Fora Zeytincilik’in çatı şirketi Ant Gıda’yısatıyor. Yıllık 10 bin ton zeytin üreterek, birçok ülkeye ihracat yapan Ant Gıda’nın talibi ise sürpriz bir isim. Çinli otomobil markası Chery’i Türkiye’ye getiren Mermerler Şirketler Topluluğu, Ant Gıda’nın yeni sahibi oluyor. Taraflar, Rekabet Kurumu’na satışın onaylanması için dün başvuru yaptı. Kurul’un onay vermesiyle Mermerler Şirketler Topluluğu, gıda sektörüne ilk kez girmiş olacak.

Kanada’dan Çin’e kadar ihracat

Ant Gıda çatısı altında faaliyet gösteren Fora, Seleköy, Deste ve Yazma markalı 220 çeşit ürün ile sektörde pazar lideri konumunda yer alıyor. Yıllık 10 bin zeytin üretimi yapan firma, bunun yüzde 80’ini iç piyasaya sürerken, yüzde 20’lik bölümünü ise aralarında Kanada, Almanya, Hollanda, Avustralya, Bulgaristan, Romanya, Irak, Katar ve Çin’in de bulunduğu ülkelere ihraç ediyor. Ant Gıda Genel Müdürü Muammer Güngör, satışla ilgili kendilerine verilmiş bir bilgi olmadığını söyledi. Güler “5 yıldır alıcılarla görüşülüyor. Satışın şirketin performansıyla alakası yok” dedi.


 
 
 

Ekleme Tarihi
27.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İş Bankası, Fora Zeytin, Mermerler, Chery
Link: İş Bankası, Fora Zeytin’i Mermerler’e satıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız