Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ziraat mühendislerine yeni nesil tarım makineleri tanıtıldı

Eskişehir’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Dündarlar Makine İşbirliği’nde ziraat mühendislerine ‘Tarım Makineleri tanıtım ve bilgilendirme’ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Tarım İl Müdürü Dr. Halil Çankaya ve Dündarlar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Ruşan Dündar ev sahipliği yaptı. 2 gün süren toplantıya Eskişehir ve ilçelerinden 200'den fazla mühendis’in katıldığı etkinlikte ziraat mühendislerine yeni tarım makineleri tanıtıldı. Ziraat Mühendisleri Dündarlar Makine’nin üretim fabrikasını gezerek tarım makinelerini daha yakından yerinde inceleme fırsatı da buldu.

Ziraat mühendislerine TOSCANO markasıyla üretilen tarım makinelerini tanıtan Dündarlar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Ruşan Dündar, etkinliğin özel sektör devlet işbirliği açısından önemli olduğunu söyledi. Şuan Türkiye'de alanlarında önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini aktaran Dündar, “Tarım İl Müdürlüğü ile özel sektör beraber yaptığı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Amacımız ise çiftçilere sunulan yeni teknoloji ile yapılan yeni nesil tarım makinelerin en iyi şekilde tanıtmak. Bu bağlamda çiftçilerimize daha iyi anlatılmasını sağlamak için konuyla ilgili ziraat mühendislerini bilgilendiriyoruz." dedi.

Dündar, şunları söyledi: "Tarım sektöründe Amerika ve Avrupa ne durumda, onlar ne tür makinelerle tarım yapıyorlar. Bu tür araştırmalarımızı da mühendis arkadaşlara aktararak Türkiye ile yurt dışı tarımının karşılaştırmasını yapıyoruz. Çok faydalı bir seminer olduğunu düşünüyorum. Bizler makine üreticileri olarak, ziraat mühendislerimizin doğru tarımı çiftçilerimize anlatmaları ile iyi yerlere geliriz."

"DOĞRU ÜRÜN KULLANIMI ÇİFTÇİYE ÖNEMLİ KAZANÇLAR SAĞLAR"

TOSCANO markasıyla ürettikleri tarım makinelerinin özelliklerini ve çiftçiye sağladığı faydalardan da bahseden Dündar, "Çiftçilerimiz son yıllarda gerçekten bilinçleniyorlar. Bunda Tarım İl Müdürlüğümüz ve ziraat mühendislerinin doğru yönlendirmelerinde büyük payı var. Dünyada teknoloji her geçen yıl daha da ilerliyor. Bizler de bu teknolojinin gerisinde kalmamak için önemli yatırımlar yapıyoruz. Dünyada tarımda da söz sahibi olan ülkelerin gerisinde kalmamak istiyoruz. Şuana kadar TOSCANO markamız ile bunu başardık. Doğru ürünlerle doğru tarım yapmak çiftçiye zamandan, mazottan, işçilik maliyetlerinden önemli kazançlar sağlar. Kaliteli ve verimli ürün elde ederler." şeklinde konuştu.

Tarım İl Müdürü Dr. Halil Çankaya ise tarım makinelerinde yeni teknolojilerin Türkiye tarımında kullanılmasının uluslararası pazarda çiftçilerin daha fazla söz sahibi olmasını sağlaması için önem taşıdığını kaydetti. Çankaya, “Bizim arkadaşlarımız da özellikle tarımda makineler nereden nereye gelmiş, bunu daha çok broşürler üzerinde görseler bile burada bizzat makineleri çalışma ortamlarında görme ve fabrikadaki üretim aşamalarını dahi görmüş oldular. Çiftçilerimize makine tavsiye ederken nelerin önemli olduğunu öğrenmiş oldular." dedi.

Etkinlik kapsamında ziraat mühendisleri Dündarlar Makine’nin üretim fabrikasını gezerek tarım makinelerini daha yakından tanıma imkanı buldu.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
29.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tarım makineleri, tarım, Dündarlar Makine, yeni nesil tarım makineleri, tanıtım
Link: Ziraat mühendislerine yeni nesil tarım makineleri tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız