Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hayvanlar konforlu araçlarla taşınacak

1 Ocak 2014'de yürürlüğü girecek yeni yönetmeliğe göre nakliyecilere, sürücülere ve nakliyeye eşlik edecek bakıcılara da sertifika zorunluluğu getiriliyor. Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yönetmeliği uygulama konusunda tüm hazırlıkları tamamladı.

AB uyum yasaları kapsamında, 1 Ocak 2014'de yürürlüğe girecek olan, ''Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması'' yönetmeliğine göre, nakliyecilere, sürücülere ve nakliyeye eşlik edecek bakıcılara sertifika bulundurma zorunluluğu getiriliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Yılmaz, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları kapsamında, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na atfen hazırlanan yönetmeliğin yılbaşında yürürlüğü gireceğini hatırlattı.

Yönetmelikte hayvan taşımacılığına belirli standart getirildiğine dikkati çeken Yılmaz, hayvan nakilleri sırasında, nakliyeyi yapacak kişi, aracı kullanacak sürücü ile nakliyeye eşlik edecek bakıcıların, kurumları tarafından verilecek sertifikayla söz konusu hizmetleri yerine getireceğini söyledi.

Sertifika veriliyor

Yönetmelikte, hayvan nakilleri yapacak kişilere sertifika alma zorunluğu ile araçlara belirli standart getirildiğini vurgulayan Yılmaz, hayvan sağlığı uzmanları tarafından bir ay önce başlanan ve hayvan nakli yapacak kişi, nakil aracı sürücüsü ve nakillere eşlik edecek bakıcılardan oluşan 30 kişiye sertifika verildiğini kaydetti.

Yılmaz, canlı hayvan nakli yapan nakliyecilerin 31 Aralık 2013 tarihine kadar, ''Nakliyeci Yetki Belgesi'' almak zorunda olduğunu vurguladı.

Yılmaz, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren denetimlere başlanacağını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hayvanlar konforlu araçlarla taşınacak, hayvancılık, taşıma, hayvan sevkiyatı
Link: Hayvanlar konforlu araçlarla taşınacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız