Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Başkent’te Tebliğe Uygun Olmayan Balık Satışına Geçit Yok

ANKARA (İHA) - Balık tüketimi açısından Türkiye’nin önemli illerinden biri olmanın yanı sıra sahip olduğu iç sularında önemli miktarda su ürünleri üretiminin gerçekleştiği Ankara’da, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri mevzuata aykırı avlanmaya ve balıkçılığın geleceğini tehdit eden tebliğe uygun olmayan balık satışına geçit vermiyor.
 
1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde perakende satış yerlerinde balıkların boy ve zaman yasaklarına uygunluğu denetlenirken, baraj ve göl denetimlerinde ise boy, zaman ve av araç gereçlerinin uygunluğu kontrol ediliyor. Yıl boyunca denetimlerini aralıksız olarak sürdüren ekipler 2013 yılında yaklaşık 2 bin denetim gerçekleştirirken, denetimlerde kurallara aykırı hareket edenlere de yaklaşık 20 bin TL para cezası uyguladı.
 
Denizden yoksun bir şehir olmasına rağmen Ankara’da su ürünlerinin önemli miktarda tüketildiğini kaydeden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara’nın sahip olduğu göl ve barajlarda da önemli miktarda balık üretiminin gerçekleştirildiğini belirtti. Temel, “Ankara’ya Ege, Karadeniz ve Marmara’dan olmak üzere çok önemli miktarda balık gelmekte ve satışa sunulmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre 2012 yılında Ankara’da toplam 11 bin 323 ton balık tüketimi gerçekleşmiştir. Bunun yanı sıra 12 balık üretim tesisi ve 2 balık işleme tesisinin bulunduğu Ankara’da baraj ve göletlerde 2 bin 500 ton, üretim tesislerinde 500 ton olmak üzere yılda yaklaşık 3 bin ton balık üretimi gerçekleşmektedir. Bu rakamlar Ankara’nın önemli bir balık tüketim merkezi olduğunu göstermektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak hem Ankaralıların taze balık tüketebilmesini temin etmek hem de balık üretim ve satışlarının mevzuata uygunluğunu sağlamak amacıyla denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Ankara’da diğer gıda ürünlerinde olduğu gibi su ürünlerinde de mevzuata aykırı ve Ankaralıların sağlığını tehlikeye düşürecek satışa kesinlikle müsaade etmiyoruz” dedi. 
 
 

Ekleme Tarihi
30.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tebliğe Uygun Olmayan, Balık Satışına, Geçit Yok, Ankara
Link: Tebliğe Uygun Olmayan Balık Satışına Geçit Yok




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız