Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kod Adı Ayşe!

ABD’li pizza zinciri Little Caesars, Türkiye’de ‘Ayşe’ kod adını verdiği pizzayla atağa kalkmaya hazırlanıyor. Ocak ayında yeni pizzanın tanıtımına başlayacak olan Little Caesars, 30 yeni şube açacak.

ABD’nin en büyük 3 pizza zinciri arasında yer alan Little Caesars, Türkiye’de atağa kalkmaya hazırlanıyor. Bunun için elindeki en büyük silahı ise ‘Ayşe’ kod adını verdikleri yeni bir pizza... ‘Ayşe’ kod adlı pizza 8 - 9 Ocak tarihlerinde reklamlarla tanıtacak. Yeni yıla yeni ürünler ve hedeflerini büyüterek gireceklerini söyleyen Little Caesars Genel Müdürü Banu Arıduru, 30 yeni şube açarak ilk kez bu kadar çok franchise vereceklerini belirtti. Arıduru, birlikte 11 yeni şehirde de hizmet vermeye başlayacaklarını, tüm şehirlerden artan talepler geldiğini ifade etti.

Sır gibi saklıyorlar
 
Türk halkının genel olarak bol malzemeli, etli pizza seçeneklerini tercih ettiğini belirten Arıduru, yeni ürünlerde bu özellikleri göz önünde bulunduracaklarını söyledi. Arıduru ‘Ayşe’ kod adlı yeni pizzayı sır gibi sakladıklarını belirterek, şunları söyledi:
 
“Türkiye pizzayı İtalya’dan, Amerika’dan öğrendi, orada sadece jambonlu, pepperonili de yiyorlar. Bizde öyle değil, hangi malzemeler varsa üst üste seviyoruz, karışık seviyoruz, etli seviyoruz ve bol malzemeli seviyoruz. Bu alışkanlık pek değişmedi. Ocak ayında Türkiye’nin en güzel pizzasını çıkaracağız, hatta herkes ona ‘Ayşe’ diye sesleniyor, çok küçük bir grup nasıl bir pizza olduğunu biliyor. Ocak ayının 8-9’u gibi piyasaya çıkacağız. Herkesi büyük bir sürpriz bekliyor. Henüz kimsenin yapmadığı bazı pizzaları da deneyeceğiz, umarım tahmin ettiğimiz sonuçları getirir bize.”
 
Çelebi Grup bünyesinde faaliyet gösteren Little Caesars, 80 şubeyle 5 ilde hizmet veriyor. 2014 yılında 15’i yeni lokasyon 30 yeni franchise şubeyle, gelecek yıl ise 11 yeni şehirde şube açarak iki yılda şube sayısını iki katına çıkarmak istediklerini söyleyen Arıduru, 2013 yılında aynı şube bazında satışlarını yüzde 27 oranında artırdıklarını, 2014 yılında ise aynı bölge bazında yüzde 36’lık bir büyüme öngördüklerini belirtti.
 
Little Caesars, iki yıl içinde; Kayseri, Konya, Eskişehir, Antalya, Adana, Gaziantep, Samsun ve Trabzon’da olacak.


Motorcu başladı patron oldu

Little Caesars Genel Müdürü Banu Arıduru, çalışanların yükselmeleri hatta kendi şubelerinin sahibi olmaları için de destek verdiklerini belirterek şöyle devam etti:
 
”Çalışanların sistem içinde kendini eğiterek ileriye gitmesi anlamında destek oluyoruz. Bir tane franchise var ki, sahibi şubelerimizde motorcu olarak başladı. Sonra vardiya müdürü, restoran müdürü olup ardından kendi şubesinin sahibi olmak istedi ve açtı, ardından iyi para kazanarak ikinci şubesini de açtı. 100’e yakın insan sayabilirim ki sadece motorculuktan hatta part time çalışarak pek çok önemli pozisyona yükselmiş. Şu anki operasyon müdürümüz bu aşamaların hepsinden geçmiş bir arkadaşımız. Ben de çok küçük bir yerden başladım, şimdi buradaysam onun büyük kazancı olduğunu biliyorum.”

‘Hızlı giden sürücüyü sürekli denetleriz’

Evlere serviste 30 dakika sınırının normal şartlarda, bir sorun çıkmadığında çok rahat uygulanabileceğini belirten Arıduru, şöyle dedi:
 
“Call-Center’da tüm bölgeler tanımlıdır, hiçbir şube 5 dakikadan daha uzak bir mesafeye sipariş almıyor. En yavaş haliyle bile bir pizza 2 dakikanın altında yapılır, 6 dakika fırında pişer, herhangi bir durum olsa bile mutfaktaki iş 11 dakikadan daha fazla sürmez. 5 dakika mesafe, toplam 16 dakika eder. Geç kalınması için çok ekstra bir şey olması gerekiyor. Bazen motorcular çok hızlı gidiyor falan diyorlar ama öyle bir ihtimal yok çünkü 5 dakika gidecek sadece. Biz sadece mutfakta hızlı olmak için yarışırız. Kendi içimizde verdiğimiz eğitimlerle de bunu sağlıyoruz, her ay bunlar denetleniyor çünkü sistemler gidiş geliş süreleri alır. Gereğinden fazla hız vs. yapılıyorsa bunlar burada prim alacak arkadaşların primini de etkiliyor. Bu bir eğitim bilinci ve düzeyi bunu geliştirmek de bizim amacımız...”
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
31.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kod Adı Ayşe, Little Caesars, pizza
Link: Kod Adı Ayşe!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız