Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kırkağaç Kavununa Yılbaşında Büyük İlgi

MANİSA (İHA) - Kırkağaç'ın dünyaca ünlü kavunu yılbaşında da büyük ilgi gördü. Kırkağaç kavunu yılbaşında gelen yoğun talep üzerine 10 günde 4 bin ton satılarak üreticisinin yüzünü güldürdü.

2011 yılında Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Doğru Depo Yüksek Kazanç” projesi ile 518 bin TL’ye mal olan toplam 120 ton kapasiteli 12 adet modern soğuk hava depolarında saklanan kavunlar, yılbaşına kısa bir süre kala Bursa, Antalya, İzmir, İstanbul, Adana gibi şehirler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına gönderildi. Ağustos ayında kilosu 0,50 ile 0,70 kuruş arasında satılan Kırkağaç kavunları dayanabilir özelliği sayesinde Ocak ve Şubat aylarında 3 TL'ye alıcı buluyor.

Kırkağaç Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Melikşah Taşkın, "12 bin dekar alan içerisine ektiğimiz Kırkağaç kavunları 2013 yılında 40 bin ton satıldı. Malezya, Almanya, Hollanda gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanına gönderildi. Kavun depolarımızda bulunan 4 bin ton kavunda yılbaşı için son 10 günde İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya gibi şehirlerden alıcı buldu. Daha önce tescillenen ve patenti alınan Kırkağaç kavunu, artık Kırkağaç Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası tarafından ortaklaşa yaptırılan üzerinde Kavunun cinsi, kim tarafından ekildiği, tarla bilgileri, ekim ve hasat tarihi bulunan barkotlu etiketlerle satılıyor” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
02.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kırkağaç Kavununa, Büyük İlgi, kavun
Link: Kırkağaç Kavununa Yılbaşında Büyük İlgi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız