Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


2016 ‘Uluslararası Bakliyat Yılı’ ilan edildi

Birleşmiş Milletler, 2016 yılının, ‘Uluslararası Bakliyat Yılı’ olmasına karar verdi.


Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, alınan kararın, uluslararası bakliyat sektörü için çok önemli olduğunu söyledi. Tiryakioğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Fasulye, mercimek, bezelye ve nohut yüzyıllar boyunca küresel beslenmenin köşe taşları oldu. BM’nin 2016 yılını bakliyat yılı olarak ilan etmesi, bakliyat bilincini yükselterek bakliyatın sağlık ve beslenmede önemli bir rol oynamasını sağlamasının yanı sıra, gıda güvenliği ve çevresel sürdürülebilirliğin de sağlanmasına yardımcı olacak. Bu bağlamda 2016 yılı öncesindeki çalışmaların en büyük getirisi Türkiye'ye olacak. Önümüzdeki 3 yıl içinde 2016 yılı için yapılacak olan tanıtım, bilgilendirme, konferanslar, ulusal ve uluslararası medyanın da ana gündemi bakliyat olacak. Hayvansal besinlerin temel alternatifi olan ve proteince en zengin olan bakliyat bilinçsizlikten dolayı dünyada tüketimi azalan bir gıda haline geldi. Bakliyat tüketiminin azalması ayrıca gelecek nesillerinde kötü beslenmesi anlamına geliyor. Bu farkındalığı dünya toplumlarına anlatmak için BM in bu kararı çok stratejik oldu. MBTG'nin ana ürün gruplarından olan bakliyat konusunda da bir süredir, tanıtım grubumuz hazırlıklar yapıyor. 2016 Bakliyat Yılı tanıtımlarının dünya genelinde yapılmasında MBTG ana görev üstlenicilerinden birisi olacak. Hedefimiz 2016 yılından itibaren tüketimi negatife geçen bakliyat tüketiminin her yıl dünyada yüzde 2-3 oranında pozitif artış sağlamasıdır."

Geleneksel pazarların dışında da tercih ediliyor
 
Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı da, 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı olarak ilan edilmesinin bakliyat sektörü için oldukça olumlu bir gelişme olduğunu belirterek bakliyatın öneminin tüm dünyada anlaşılmasının sektörün gelişimi açısından faydalı sonuçlar doğuracağını ifade etti. Batallı, “İnsanlar beslenmenin önemini kavradıkça, bakliyatın dünyadaki popülaritesi artıyor. Geleneksel pazarlar dışında da artmakta ve bakliyat sağlıklı beslenmede çok yönlü gıda seçeneği olarak tercih edilmektedir. Bu fikrin ortaya konulmasından bugünlere gelmesinde sektörün yoğun bir çabası vardır, gerek birliklerimiz, gerek MBTG ve gerekse CİCİL le birlikte bu sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesi için gelecek 3 yılımızı buna göre planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 2016, Uluslararası Bakliyat Yılı, ilan edildi, bakliyat
Link: 2016 ‘Uluslararası Bakliyat Yılı’ ilan edildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız