Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


ÜDTS, 8 ay süreyle ertelendi

Gıdada ilk olarak 7 ürün grubunda yılbaşından itibaren hayata geçirilmesi planlanan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi’nin (ÜDTS) uygulama tarihi, 31 Ağustos 2014 tarihine kadar ertelendi.
.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın web sitesinde 30 Aralık 2013 tarihinde yapılan duyuruda, 9 Eylül tarihli duyuruda 31.12.2013 olarak belirtilen Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi’nin (ÜDTS) uygulamaya son başlama tarihinin, 31 Ağustos 2014 olarak değiştirildiği bildirildi. “31.08.2014 tarihinden önce piyasaya arz edilen ürünler raf ömrü boyunca piyasada kalabilecektir.” denilen duyuruda, ÜDTS’nin ilk olarak “Alkollü içkiler, Takviye edici gıdalar, Bal, Enerji içecekleri, Siyah çay, Bitkisel sıvı yağlar, Bebek mamaları, formülleri, ek gıdalar” olmak üzere 7 ürün grubunda başlatılacağı hatırlatıldı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol, ÜDTS konusunda sektörün görüş ve taleplerinin değerlendirilmesi amacıyla 18 Aralık’ta yapılan toplantıda, uygulama için yeterli süre bulunmadığına ilişkin görüşleri haklı bulduklarını, uygulamanın süresinin bu nedenle uzatıldığını bildirmiş, ancak bir tarih belirtmemişti.

ÜDTS’nin ertelenmesi kararını değerlendiren Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz ise dünyada bir örneği olmayan uygulamanın gündemden tamamen kaldırılması gerektiğini kaydetmişti.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: ÜDTS, 8 ay süreyle, ertelendi
Link: ÜDTS, 8 ay süreyle ertelendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız