Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kadın Çiftçi Eğitim Sertifika Töreni

ANKARA (İHA) - Kadın çiftçi eğitimi sertifika töreni, yarın Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) ev sahipliğinde Gaziantep’te yapılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TZOB arasında 14 Mayıs 2012’de Ankara’da düzenlenen Dünya Çiftçiler Günü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan huzurunda kadın çiftçilerin eğitimi konusunda imzalanan protokol çerçevesinde, 5 pilot ilde kadın çiftçi eğitimi yapıldı. Gaziantep’in il ve ilçelerinde eğitimi tamamlayan 138 kadın çiftçiye sertifikalarını vermek üzere 4 Ocak 2014 Cumartesi günü kent merkezindeki Novotel’de saat 13.45’de tören düzenlenecek. Kadın çiftçilerin sertifikalarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı, Milletvekili Fatma Şahin ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar verecek.
 
81 ilde en az 1 milyon kadın çiftçiye ulaşmak amacıyla Türkiye genelinde kadın çiftçi eğitimleri düzenleniyor. İlki İzmir’de gerçekleşen eğitime 104, Kayseri’de 105, Diyarbakır’da 102, Sakarya’da 322, Gaziantep’te ise 138 kadın çiftçi katıldı. Gaziantep’teki eğitimlerde kadın çiftçilere “İklim Değişikliği ve Kadın”, “Kooperatifçilik ve Kadın”, “Girişimcilik, Liderlik ve Kadın”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Hakları”, “Sosyal Güvenlik” konularında bilgi verildi. Gaziantepli kadın çiftçiler için İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Nurdağı Ziraat Odası ve Şehitkâmil Ziraat Odası tarafından yeni projeler hazırlandı.
 
 

Ekleme Tarihi
03.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kadın çiftçi, eğitimi sertifika töreni, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, TZOB, Gaziantep
Link: Kadın Çiftçi Eğitim Sertifika Töreni




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız