Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bakanlıktan su ürünlerine sıkı denetim

İstanbul’da 483 noktada su ürünleri denetimi yapıldı. İstanbul’daki 57 balıkçıya 53 bin lira para cezası kesildi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2013 yılının son haftasında İstanbul’da balık satan, avlayan ve depolayan 483 noktada denetimler gerçekleştirdi. Denetimler sonucu 57 işyerine toplam 53 bin lira idari para cezası kesildi.

Eğitim ve denetim programı kapsamında gerçekleştirilen su ürünleri denetimlerine İstanbul İl Müdürlüğünde görevli denetim elemanlarının yanında , Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Çanakkale, Düzce, Kocaeli, Kırklareli, İzmir, Karabük, Sinop, Sakarya ve Zonguldak il müdürlüğünden de görevli elemanlar katıldı.

Eğitim ve denetimlerde; su ürünleri mevzuatı ile bölgenin önemli balık türleri, av araçları ve denetim konuları, teorik ve uygulamalı olarak ele alınırken İstanbul il merkezi ve ilçelerinde geniş kapsamlı ve eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

Denetimler deniz, karaya çıkış noktaları, balıkçı gemileri, yol güzergâhları, balık hali, işleme tesisleri, soğuk hava depoları, nakil araçları ile perakende satış yerlerinde 483 noktada yapıldı.

Denetimlerde asgari avlanma boyunun altında olduğu tespit edilen 8 bin kilogram beyaz kum midyesi, bin 613 kilogram lüfer, bin 726 kilogram istavrit, 690 kilogram tekir, 270 kilogram mezgit, 206 kilogram bakalyaro, 63 kilogram kılıç, 46 kilogram kalkan, 14 kilogram karagöz, 12 kilogram kefal, 3 kilogram eşkina ve 2 kilogram barbunya balığı olmak üzere toplam 12 bin 645 kilogram su ürünlerine el konuldu. 57 işyeri/kişiye 53 bin lira idari para cezası kesilirken bir balıkçı gemisinin ruhsatına 1 ay el koyma işlemi uygulandı.
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bakanlıktan su ürünlerine, sıkı denetim, su ürünleri, balık
Link: Bakanlıktan su ürünlerine sıkı denetim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız