Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Keçi sütü ürünleriyle yurt dışına açılmayı hedefliyor

Uzun yıllar keçi sütü konusunda araştırma yaptıktan sonra 3 yıldır Burdur'un Karamanlı ilçesine bağlı Manca köyündeki keçi çiftliğinde üretim yapan iş adamı Osman Pişkinoğlu, ürettiği sütü Antalya'da işleyerek kendi markasını oluşturdu.

Antalya’nın Karamanlı ilçesinde bağlı Manca köyündeki keçi çiftliğinde süt üretimi yapan iş adamı Osman Pişkinoğlu'nun hedefi, yurt dışına açılmak.

Manca köyünde kendisine ait keçi çiftliğinde Halep keçilerinden oluşan 2 bin hayvanlık arı bir ırk oluşturan Pişkinoğlu, hayvan sayısını 5 bine çıkarmayı planlıyor.

Pişkinoğlu'nun çiftliğinde günlük bin 200 kilogram civarında süt elde ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerle beslenen keçilerden elde edilen süt, Avrupa standartlarında sağılıp saklanarak Antalya'ya sevk ediliyor. Burada işlenen sütten elde edilen ürünler, yine Pişkinoğlu'nun sahibi olduğu markayla tüketiciye ulaşıyor.

Bu konuda uzun yıllar araştırma yaptıktan sonra 3 yıldır keçi sütü üretimi faaliyetinde bulunduğunu anlatan Pişkinoğlu, ürünleri üretim aşamasından son tüketiciye kadar ulaştırdıklarını ifade etti.

Pişkinoğlu, üretimi el değmeden, hijyenik ortamda yaptıklarını vurguladı.

Keçi sütü tüketiminin son dönemde medya ve yapılan bilimsel araştırmalar sayesinde arttığını dile getiren Pişkinoğlu, "Bu konuda Avrupa ülkelerinin ve ABD'nin çok gerisindeyiz. Onların tükettiği keçi sütünün neredeyse yüzde 24'ünü tüketiyoruz. Bu yarışta geri kalmamamız gerekiyor" dedi.

Pişkinoğlu, "Sürü yönetimi konusu iyi şekilde algılanabilir ve yaptığımız işe sahip çıkarsak ileride bu ürünlerimizi yurt dışına da satabileceğimizi, yurt dışındaki ihtiyacı bile giderebilecek üretime ulaşacağımızı inanıyorum. Bu üretim arttıkça tüketicilere daha uygun fiyatlara daha kaliteli ürünlerin ulaşacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Keçi sütü sindirimi çok kolay bir besindir"

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta ise insanların keçi sütünü çok rahat bir şekilde tüketebildiğini belirtti.

"Keçi sütü 9 bin yıllık geçmişe sahipken, keçi sütü ürünleri de 2 bin 500 yıldır kullanılıyor" diyen Usta, keçi sütünün en önemli özelliğinin içerisindeki yağların oldukça küçük moleküller ve özellikle kolesterolü bile düşürebilecek derecede yararlı bazı yağ asitlerini içermesi olduğunu kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Keçi sütü, ürünleriyle, yurt dışına, açılmayı hedefliyor, süt, Osman Pişkinoğlu, ihracat
Link: Keçi sütü ürünleriyle yurt dışına açılmayı hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız