Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hatay'da Tarım Müzesi açılıyor

Hatay’da geçmişten günümüze kadar tarım alanında kullanılan araç, gereç ve ekipmanların sergilenmesi ve bölge ekonomisine kazandırılması amacıyla hazırlanan ‘Tarımsal Kültürel Mirasımızın Tarih İçerisindeki Seyri-Tematik Tarım Müzesi Projesi’ hayata geçiyor.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya merkezde yapımı devam eden Tarım Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Lekesiz, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, Antakya Arkeoloji Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin ve yüklenici firmanın temsilcilerinin de katıldığı incelemelerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi’den devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Lekesiz, binlerce yıllık yerleşim yeri olmasının beraberinde getirdiği çok büyük zenginliklere sahip Hatay'da sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli müzelerinden olacak yeni Arkeoloji Müzesi’nin kurulduğunu aktardı. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’nin ardından Mutfak Müzesi kurulacağını aktaran Lekesiz, “Romalılar döneminden beri devam eden cam işlemeciliği var. Bunu tanıtmak amacıyla Cam Müzesi kuracağız. Bunların yanı sıra farklı müzeler kurulabilmesi için de şehrimizin potansiyeli mevcut. Hatay bu anlamda ‘müzeler şehri’ olabilir.”

Hatay'ın en önemli sektörlerinden birisinin de tarım olduğunu kaydeden Vali Lekesiz, “Tarım bu şehirde ne tür bir serüven yaşamış, hangi bölgesinde ne maceralar yaşanmış, bunlar Tarım Müzesi’nde sergilendiği zaman daha güçlü bir geleceğin kurulabilmesi ve kurgulanabilmesi, geçmişin bir hazine olarak değerlendirilmesi ve kültür hayatımıza zenginlik katması açısından büyük değer taşıyacak.” diye konuştu.
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
06.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hatay, Tarım Müzesi, açılıyor, tarım, müze
Link: Hatay'da Tarım Müzesi açılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız