Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Namet'e Bahreynli ortak geldi

2012 yılında Orka Group'a ortak olan Bahreyn merkezli Investcorp, bu kez de kırmızı et üreticisi Namet'e azınlık hisse ile ortak oldu.
 
İSTANBUL - Bahreyn merkezli küresel alternatif yatırım ürünleri sağlayıcısı ve yöneticisi Investcorp, kırmızı et üreticisi Namet Gıda'nın azınlık hisselerini alarak ortak olduğunu açıkladı.

Açıklamaya göre, şirketin daha önceki sahibi olan Kayar Ailesi Namet'te çoğunluk hisselerinin sahibi olarak kalacak.

Taze parçalanmış ve paketlenmiş et, sucuk, pastırma, salam, sosis, donuk ve hazır burger gibi işlenmiş kırmızı et ürünleri üreten Namet, bu ürünlerin perakende, otel, restoran ve catering kanallarına satışını gerçekleştiriyor.

Investcorp 2012 yılında hazırgiyimde Damat ve Tween markalarının sahibi Orka Group'a ortak olmuştu.

"Şirketimizin geleceğine olan güvenin bir göstergesi"

Namet’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tarık Kayar “Şirket’e son yıllarda çok ciddi yatırım yaptık ve Türkiye’nin en büyük entegre et şirketi haline getirdik. Şirketimiz güçlü pazar talebiyle hızlı büyüme için çok iyi konumlanmıştır. Bu yatırım şirketimizin ve ülkemizin geleceğine olan güvenin göstergesidir ve Investcorp ile ortaklıktan memnuniyet duyuyoruz.” diye ekledi.

Investcorp Kurumsal Yatırımlar MENA bölgesi direktörü Tristan de Boysson, yatırımla ile ilgili olarak “Namet güçlü marka değeriyle alanında lider konumdadır. Bölgede aile şirketleriyle birlikte çalışma konusunda ciddi deneyimimiz mevcut ve Namet’in bir sonraki aşamadaki büyümesi için yurtiçinde ve yurtdışında büyüme fırsatlarını birlikte değerlendireceğiz” dedi.

Namet’in Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Albak “Bu yatırım büyümemizi, kurumsal alt yapımızı ve katma değer potansiyelimizi güçlendirecektir. Bu ortaklık, çalışanların, Türk tüketicisinin ve müşterilerimizin, yani bütün paydaşlarımızın hep birlikte orta vadede faydalanacakları bir kazan-kazan ortaklığıdır” ifadelerine yer verdi.

Bu arada ortalık işleminde Namet ve hissedarlarına; Société Générale'ın Finansal Danışman olarak, Gen Temizer Avukatlık Ortaklığı'nın ise Hukuki Danışman olarak hizmet verdiği bildirildi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Namet, Bahreynli ortak geldi, gıda
Link: Namet'e Bahreynli ortak geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız