Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Britanya'dan AB'ye çağrı: GDO'lu mısıra onay verin

Britanya Tarım Bakanı, Avrupa Birliği üyelerinden "AB'nin GDO'lu mısır yetiştirmesine onay verin" çağrısı yaptı. Oylama ay sonuna kadar yapılacak.

Britanya Tarım Bakanı Owen Paterson, AB ülkelerinden bu ay yapılacak oylamada GDO’lu bir mısır türüne onay vermelerini izledi. Eğer onay verilirse DuPont ve Dow Chemical tarafından geliştirilen GDO’lu mısır, AB’de 15 yıl boyunca ekilip dikilebilecek. Mısırın güvenli olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını savunan Paterson, Avrupa ’nın tarımda yenilikçi firma ve teknolojileri yitirme riski altında olduğunu belirtti.

DuPont ve Dow’un geliştirdiği böceklere dayanıklı mısır, eğer izin çıkarsa AB’de ekimine izin verilen ikinci GDO’lu mısır türü olacak. 1998 yılında Monsanto’nun bir GDO’lu mısır türünun AB’de yetiştirilmesi için izin verilmişti. Ancak GDO’lu mısırın en çok ekilip dikildiği yerler Amerika ve Asya’nın bir kısmı. 28 üyeli AB’den diplomatlar ay sonuna kadar konuyu oylayacak. Fransa , Avusturya ve İtalya’nın red, Britanya, İsveç ve İspanya’nın ise onaylaması bekleniyor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Fransa, haber, İspanya, İsveç, İtalya, Mısır, yıl, firma, Reuters, Avrupa, Asya, Avrupa Birliği, Tarım, mısır, GDO
Link: Britanya'dan AB'ye çağrı: GDO'lu mısıra onay verin




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız