Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Dünyanın En Büyük Damla Sulama Projesi Jain’e Teslim
 
Hindistan’ın en büyük mikro sulama şirketi olan Jain Sulama Sistemleri, Karnataka’da dünyanın en büyük entegre mikro sulama projesini kazanarak farkını bir kez daha ortaya koydu.
 
Yurt içinde ve yurt dışında büyük ölçekli entegre mikro sulama projelerinin yürütülmesinde önemli bir deneyime sahip olan Jain Sulama Sistemleri Limited (JISL), öncü gücünü dev bir projede daha ortaya koymaya hazırlanıyor. Hindistan’ın dört güney eyaletinden biri olan Karnataka’da yürütülen ve dünyanın en prestijli sulama projesi olan Ramthal-Marol Entegre Mikro Sulama Projesi’nin yürütmesini alan JISL, 60 milyon doların üzerinde olan bu dev projeye hayat verecek.

Bagalkot bölgesinde hayata geçirilecek proje ile 35 köy, 3 milyon 530 bin dönümü aşan bir alan ve 7 binden fazla çiftçi projenin sağlayacağı imkânlardan faydalanacak. Yüzde 50’ye varan su tasarrufu sağlayacak Ramthal-Marol Entegre Mikro Sulama Projesi, JISL’nin çevreci ve sürdürülebilir tarımı esas alan Akıllı Tarım anlayışını da destekliyor.

Bölgede geleneksel yöntemlerle taşınan suyun yaklaşık yüzde 60’ı buharlaşma ve sızıntı gibi nedenlerle kayboluyor. Ancak entegre mikro sulama çözümlerinde, kaynaktan bitkilerin kök bölgesine doğru, kapalı boru şebekesi oluşturuluyor. Bu yöntemle hem su tasarrufu hem de ürün veriminde önemli bir artış sağlanıyor. Ayrıca entegre mikro sulama çözümleri ile gübre ve enerji tüketimi gibi yüksek girdi maliyetlerinde tasarruf imkanı doğuyor. Bununla beraber, proje ile çiftçiler arasındaki su dağıtımı etkili ve adaletli bir şeklide yapılabiliyor.
 
JISL’nin üstlendiği bu proje, eşsiz bir entegre mikro sulama esasına dayanıyor. Mikro sulama sistemleri, devreye girmesiyle birlikte, kontrol alanlarındaki verimliliği arttıran ve kendi türünde dünyanın en büyük mikro sulama projesi ünvanına sahip olacak. HDPE / PVC boru ağı kullanarak, doğrudan basınçlı su boru ağı ile sağlanacak mikro sulama sistemi sayesinde 30 bin 381 dönümlük bir alan sulanacak. Sistem kurulumunun yanında JISL, çiftçilere sistemin kullanımı ve bakımı konularında 2 yıllık eğitim verecek.
 
Şimdiye dek dünyanın pek çok yerinde büyük projelere imzasını atan Jain Sulama Sistemleri, aynı güç ve öncü rolüyle 2009 yılından bu yana Türkiye çiftçisine çözüm ortaklığı yapıyor. Türkiye’nin en prestijli sulama projelerinde imzası bulunan Jain Sulama Sistemleri, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilklere adını yazdırmayı sürdürecek.
 
Jain Sulama Sistemleri Hakkında
 
Jain Türkiye faaliyetlerine 2008 yılının sonunda başladı. Kısa zaman içinde 220 bayi ve her bölgede hizmet veren uzman satış ekibi, ürün müdürleri ve proje ekibi aracılığıyla Türk çiftçisi ile buluştu. 2010 yılında Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 36 dönümlük arazi üzerine kurulan fabrikada yerli üretime başladı.

Jain Sulama Sistemleri bugün Jain, NaandanJain, Valley, Chapin, Galcon ve Raphael markaları ile sektörde teknolojik sulama anlamında Türk çiftçisine en geniş ürün portföyünü tek çatı altında sunuyor.
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dünyanın En Büyük, Damla Sulama Projesi, Jain’e Teslim, Jain, sulama
Link: Dünyanın En Büyük Damla Sulama Projesi Jain’e Teslim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız