Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Meteoroloji'den yoğun sis uyarısı

İstanbul'daki barajların durumunun git gide kötüye gitmesi ve yağmur yağmaması vatandaşları yağmur duasına çıkarırken Meteoroloji'den açıklama geldi. Yağış önümüzdeki hafta geliyor.
 
BAKAN EROĞLU: İSTANBUL'DA SU SIKINTISI OLMAYACAK

İstanbul'daki barajların durumu ile ilgili açıklama yapan Bakan Eroğlu “İstanbul'da su kesintisi olmayacak" dedi. 2 barajda doluluk oranının düşük olduğunu belirten Eroğlu, bu barajların Alibey ve Elmalı Barajı olduğunu belirterek, bu barajların transfer barajı olduğunu dile getirdi. İstanbul'a su sağlayan diğer barajlarda yeterli miktarda su bulunduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Diğer barajlarımızda su var. İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak. Bizim master plandaki 35 milyona kadar su verecek sistemleri, 2070 yılına kadar sürecek sistemleri hazır ediyoruz. Çoğu tamamlandı. Altyapı şebekesi tamamen yenilendi. 200-300 yıl dayanacak bir şebekemiz var" dedi.


İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 
 
 
3 YENİ BARAJ YAPILACAK

Alınan tedbirlere ek olarak Melen ve Ağva'da yeni barajlar yapılacağını açıklayan Veysel Eroğlu, "Melen barajını yapacağız. Ağva'da da Osmangazi ve Sungurlu barajlarını yaparak 3 yıl kuraklık olması halinde İstanbul'a hala su verebilecek bir sistemi kuruyoruz şu anda. İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız. Kaldı ki Perşembe, Cuma gününden itibaren de yağışlar gelecek. Su olmadığı zaman Melen'den su getirtiyoruz.Şu anda iletim devam ediyor" dedi.

"Kanal İstanbul, İstanbul'un su kaynaklarına zarar vermeyecek mi" sorusu üzerine ise Bakan Eroğlu, tatlı su kaynaklarına zarar vermemesi için çalışmaların devam ettiğini bu nedenle “Kanal İstanbul" güzergahının tam olarak belirlenmediğini belirtti.

Yapılan programın sonunda ASKON Genel Başkanı tarafından plaket verilen Veysel Eroğlu, ASKON tarafından oluşturulan orman için ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca'ya “teşekkür belgesi" verdi.


Toplantının ardından “17 Aralık Operasyonu" ile ilgili soruları cevaplayan Eroğlu, yapılan operasyonlarla Türkiye'nin kaybettiğini belirtti. Veysel Eroğlu Türkiye'nin son 10 yılda büyük mesafeler kat ettiğini belirterek "Yolsuzluk varsa hükümetimizi mücadele ediyor. Ama çeşitli şeyleri toplayıp hükümeti yıpratmak için sansasyonel haber gibi masumiyet karenisini de yok ederek bu şekilde bir tutumla 17 Aralık hadisesini, komplosunu yapmak ülkeye zarar verir. Biz ülkeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
 
METEOROLOJİ'DEN YOĞUN SİS UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olan sisin bugün ve yarın Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Düzce, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Yozgat, Kayseri, Erzurum, Batman, Muş ve Ağrı çevreleri başta olmak üzere yer yer yoğun olması beklendiğini açıkladı. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

 
SİS, ÇANAKKALE BOĞAZI’NI KAPATTI
 
Çanakkale Boğazı yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine çift yönlü kapatıldı. Geceden bu yana etkili olan sis, sabahın erken saatlerinde boğazdaki görüş mesafesini sıfıra kadar düşürdü. Bunun üzerine Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü Merkezi (VTS), herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için saat 09.00 itibariyle boğazı gemi trafiğine kapattı. Boğaza girişi yapmış gemiler ise dikkatli seyir yapmaları konusunda telsiz anonslarıyla uyarıldı. Beyaz örtünün kalkmasıyla boğazda gemi trafiğinin öğleden sonra normale dönmesi bekleniyor.
 
 
KIRKLARELİ'DE SİS
 
Lüleburgaz ilçesinde, sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 60 metreye kadar düştü. Sabah saatlerinden itibaren kentte etkili olan sis nedeniyle polis, bazı kavşak ve noktalarda sürücüleri sis farlarını yakmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Sis nedeniyle görüş mesafesinin 60 metreye kadar düştüğü kentte, bugün hava sıcaklığının en yüksek 10, en düşük ise 1 derece olması bekleniyor. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, öğle saatlerinde sisin etkisinin azalacağını kaydetti.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: barajlarda su, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı, kuraklık, hava durumu, sis
Link: Meteoroloji'den yoğun sis uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız