Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


 
Şap Hastalığına Duyarlı Hayvanların Takdir Edilecek Kıymetleri de  
Tazminat Verilecek Hastalıklar...

Ruam, sığır tüberkülozu, sığır brusellozu, koyun ve keçi brusellozu, sığır vebası, Afrika at vebası, kuş gribi, kuduz, sığırların nodüler ekzantemi ve şap hastalıklarından dolayı yerel kıymet takdir komisyonu tarafından belirlenen miktarlar üzerinden belirlenen esaslara göre hayvanların sahiplerine tazminat ödenecek.
 
Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tespit ve ilan edilen mücadele bölgelerinde hastalığın açık belirtisini göstermesi sebebiyle veya laboratuvarlarca hastalığın varlığı ve tipi tespit edildikten sonra öldürülen veya kestirilen şap hastalığına duyarlı hayvanların takdir edilecek kıymetlerinin tamamı da bu kapsamda yer alacak.

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Hayvan Hastalıklarında Tazminat Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere bugün itibarıyla yürürlüğe giren yönetmeliğe göre tazminat verilecek hastalıklarla ilgili 5. maddede değişikliğe gidildi. Buna göre "Ruam, sığır tüberkülozu, sığır brusellozu, koyun ve keçi brusellozu, sığır vebası, Afrika at vebası, kuş gribi, kuduz, sığırların nodüler ekzantemi ve şap hastalıklarından dolayı yerel kıymet takdir komisyonu tarafından belirlenen miktarlar üzerinden belirlenen esaslara göre hayvanların sahiplerine tazminat ödenecek.
 
Tüberkülin testi uygulanması sonunda sığır tüberkülozu hastalığına yakalandıkları tespit edilen sığırlar ile test sonucu şüpheli ya da menfi çıkan ve karantina sürecinde ölen ya da ölüm öncesi kesime tabi tutulan ve sığır tüberkülozu tespit edilen sığırların takdir edilecek kıymetlerinin onda 9'u, mezbahada ya da Kurban Bayramı süresince Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kurbanlık hayvanlar için belirlenen kesim yerlerinde sığır tüberkülozu hastalığının varlığı tespit edilen sığır karkaslarının takdir edilecek kıymetlerinin dörtte 3'ü, sığırların nodüler ekzantemi hastalığına yakalandığı laboratuvar muayenesi ile tespit edilen sığırlar ile hastalık tespit edildikten sonra hastalığın açık belirtisini göstermesi sebebiyle öldürülen veya kestirilen sığırların takdir edilecek kıymetlerinin dörtte 2'si üzerinden belirlenen esaslara göre hayvanların sahiplerine tazminat ödenecek. Ayrıca Bakanlık tarafından tespit ve ilan edilen mücadele bölgelerinde hastalığın açık belirtisini göstermesi sebebiyle veya laboratuvarlarca hastalığın varlığı ve tipi tespit edildikten sonra öldürülen veya kestirilen şap hastalığına duyarlı hayvanların takdir edilecek kıymetlerinin tamamı da bu kapsamda yer alacak. Sığır brusellozu, koyun ve keçi brusellozu, kuduz ve sığırların nodüler ekzantemihastalıklarının resmi laboratuvarlarca tespiti, diğer hastalıkların ise resmi veteriner hekim, yetkilendirilmiş veteriner hekim ya da resmi laboratuvarlarca tespiti tazminat ödemesi için esas olacak.

-HAYVANSAL ÜRÜN, YEM, MADDE VE MALZEMELERİN TAZMİNATI-

Yönetmelik ile hayvansal ürün, yem, madde ve malzemelerin tazminatı ile ilgili 7'inci maddede değişikliğe gidildi. Buna göre şap, sığır tüberkülozu, sığırların nodüler ekzantemi, sığır brusellozu, koyun ve keçi brusellozu hastalıklarında süt hariç, imha edilen diğer hayvansal ürünlerin yem, madde ve malzemelerin bedelleri ile imha, nakliye ve dezenfeksiyon masraflarının tamamı tazminat olarak ödenecek.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tazminat Verilecek Hastalıklar, hayvancılık, şap
Link: Tazminat Verilecek Hastalıklar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız