Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kula İlk Demostrasyon Alanına Kavuştu

MANİSA (İHA) - Manisa’nın Kula ilçesine yapılan ve Kula'nın ilk yumurta tavukçuluğu çiftliği olma özelliği taşıyan çiftliğe Ege Bölgesi’nden birçok yatırımcı inceleme yapmak üzere ziyaret ediyor.
 
Manisa’nın Kula ilçesinde yatırımların yönlendirilmesinde yaptığı çalışmalarla birçok imza atan Avukat Nihat Dayan’a ait yumurta tavukçuluğu çiftliği bu hafta Çanakkale'den gelen konukları ağırladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Nihat Dayan “Çiftliğin Kula’nın ilk ve tek demonstrasyon alanı olması Kulalı yatırımcıları da heyecanlandırmakta." dedi. Projenin ilk adımını başarıyla sonuçlandırdığını, yakın zamanda organik belgenin alınmasıyla birlikte Kula’yı organik yumurta konusunda marka ilçe yapacaklarını ve 2 yıl içerisinde 100 küçük işletmeci ile günde 100 bin yumurtaya ulaşacaklarını sözlerine ekleyen Dayan, "İlçemizin 50’nin üzerinde köyü olduğunu ve gelir seviyesinin düşük olması nedeniyle asgari ücretle çalışmak için evlerinden ayrılan birçok aileye küçük sermayelerle para kazandırma yolu aradık ve yumurta tavukçuluğu konusunda il ve ilçe tarım müdürlüğünün ilçemizde yaptığı toplantılara katıldık, sonuçta yumurta tavukçuluğunun bu işte ideal olduğunu gördük. Birçok Kulalı yatırımcıya durumu anlattığımızda önce güldü ve ilgilenmedi. Bunun üzerine Manisa il Tarım Müdürlüğü’nde bu işin uzmanlarınca demostrasyon uygulamasıyla heyacanın artacağı konusunda fikirbirliğine vardık. Hedefimizin ciddi olduğunun anlaşılması üzerine halen projemizi kontrol eden ve teknik yardımlarını esirgemeyen demostrasyon sahibi ziraat mühendisi Zooteknist Dursun Övelek’in bize çizdiği projeleri uygulamaya başladık. Yerimizin Ankara asfaltı üzerinde güzel bir görünüme sahip olması ve hedefimizin alt gelir grubuna yönelik bir çalışma olması nedeniyle takdire değer bulundu." dedi.
 
 
                      
 
Çiftliğin Türkiye'de tek olduğunu sözlerine ekleyen Dayan, “Çiftliğimiz Kula’da belki de bu alanda ülkemizde tek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 'Organik Yumurta Tavukçuluğu Demonstrasyonu' levhasına sahip oldu. Organik belge ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup 2014 yılı ortalarında kendi markamızla pazarda yerimizi alacağız." şeklinde kaydetti. Toplu tanıtımlarla çiftçileri organik yumurta tavukçuluğuna yönlendireceklerini sözlerine ekleyen Dayan, "Hedefimiz ilçemizde iş yapmak ve bir şeyler üretmek isteyen genç girişimcilerimizin yönlendirilmesi olup yapacakları yatırımların fizibilitesi ve hazırlanması için gerekli ekibimizi oluşturduk. Mimarımızla, mühendislerimizle ilçemizi kalkındıracak ekibe doğru gidiyoruz. Bir şirket ve bir dernek kurarak ilçemizi, Ege Bölgesi’nde organik tarım ve hayvancılık merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz." dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
16.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kula, İlk Demostrasyon Alanına, Kavuştu, tavuk
Link: Kula İlk Demostrasyon Alanına Kavuştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız