Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ağzı Olmayan Kuzu Doğdu

BİNGÖL (İHA) - Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kilisek köyünde dünyaya gelen ağzı olmayan kuzu görenleri hayrete düşürdü.

Küçükbaş hayvancılık ile uğraşan bir besiciye ait hayvanlarından bir tanesi doğum yaparak ağzı olmayan bir kuzu dünyaya getirdi. Kısa bir süre yaşam mücadelesi veren kuzu hayatta kalmayı başaramadı. Gördükleri karşısında şaşıran köylüler, buna benzer doğumların daha önceden de yaşandığını söyledi. Hayvan sahibi Kenan Temiz, "Doğum eden kuzunun ağzı yoktu. Sadece boğazında bir delik vardı yaklaşık 10 dakika can çekişip telef oldu koyun kuzusuna korkudan yanaşmıyordu bu doğumda herhalde Allah’ın bir hikmetidir" dedi.

Köyde benzer bir doğumun daha yaşandığını belirten Kazım Temiz ise, "Hayvanlarımızın doğurma dönemi olduğu için doğumda olan koyunumu kontrol etmeye geldiğimde, koyun doğum yapmış ama kuzusundan kaçtığını gördüm. Kuzunun yanına gittiğimde ise kuzunun ağzı olmadığını yani engelli olduğunu fark ettim. Allah’ın bir hikmeti olan bu kuzu on dakika yaşadıktan sonra öldü. Daha önceden de aynen bunun gibi bir kuzu daha dünyaya geldi ilk gördüğümde bende korkmuştum" şeklinde konuştu.

Hayvanların içinde devamlı ilginç durumların olduğu köyde bir hafta önce de devamlı titreyen bir kuzu dünyaya geldi ve kuzunun halen yaşadığı görüldü.
 
 

Ekleme Tarihi
16.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ağzı Olmayan Kuzu, Doğdu, kuzu
Link: Ağzı Olmayan Kuzu Doğdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız