Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarım Bakanı Eker’den ATSO Projeleri’ne Destek

ANTALYA (İHA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcısı Davut Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Erkan, Ömer Dinç, Ethem Tayfun Kavukçu ve Ayhan Kızılsavaş’dan oluşan ATSO heyeti, Ankara’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’i ziyaret etti.
 
ATSO Geleneksel Ödül Töreni daveti vesilesi ile gerçekleşen ziyarette ATSO projeleri, sektörel-kentsel sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ziyarette Bakan Eker’e ATSO’nun son dönemde öne çıkan projelerinden; beş yıldızlı oteller ile köyleri buluşturan “Bir Otele Bir Köy Projesi”, Antalya domatesinin markalaşmasına yönelik geliştirilen “Product of Antalya” projesi ile özellikle son dönemde Rusya’ya ihracatta yaşanan sıkıntılar konusunda bilgiler verdi.
 
“Bir Otele Bir Köy” projesi ile köylerin ve iç bölgelerin de ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasının sağlanacağını belirten Budak, “Sosyal yönü nedeniyle büyük önem verdiğimiz bu projemizde otellerimiz, eşleştiği köylerin hem ürünlerini hem de insan kaynağını kullanacak. Şu anda otellerimizle köylerimizi eşleştirmek için çalışmalarımız sürüyor.
 
“Product of Antalya” adını verdiğimiz bir başka projemiz kapsamında Antalya’nın yurt dışındaki bilinilirliğini, ihraç ürünlerimizde kullanmayı amaçlıyoruz. İlk olarak Antalya domatesinin markalaşmasına yönelik bir çalışma başlattık. Antalya’da üretilen ve yurt dışına ihraç ettiğimiz domateslere ‘Product of Antalya’ etiketi yapıştıracağız. Almanya’da, Rusya’da insanlar artık ‘Antalya markası’ ile güç kazanmış domatesi talep edecekler. İlerleyen zamanlarda bu projeyi narenciye ve sanayi ürünlerimize de genişleteceğiz” dedi.
 
Görüşmede tarım sektörünün ihracatta yaşadığı sıkıntılara da değinen Budak, Rusya’nın son dönemde Türkiye’den giden TIR’lara kota koyduğunu, bunun da Antalyalı ihracatçıları ve üreticileri zor durumda bıraktığını belirterek, sorunun çözülmesi için iki ülke arasında girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi.
 
EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu’nun başkanlığını da yapan Bakan Eker’e Antalya’nın altyapı eksikleri konusunda bilgiler veren Budak, 2016’ya kadar Batı ve Kuzey Çevreyolları’nın bitirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Budak ayrıca, Bakan Eker’i 23 Ocak’ta yapılacak ATSO Geleneksel Ödül Töreni’ne davet etti.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, özellikle Bir Otel Bir Köy Projesi’nden çok etkilendiğini ifade etti. “Bu proje Antalya turizminin geleceği” ifadesini kullanan Bakan Eker şöyle konuştu;
 
“Turizm sadece deniz, güneş, kumdan ibaret değil. Şu anda dünyada ekoloji yükselen değer. Bu proje de ‘Agro Turizm’ ya da ‘Ekolojik Turizm’ konseptinde geliştirilebilir. Tatile gelen çocuklar at biner, dalından elma koparır, portakal toplar, pamuk hasadı yapar. Antalya turizmine yeni bir boyut, derinlik kazandırır. Antalya turizmini geleceğe taşır. Köylerimiz ile turizm sektörü arasında profesyonel bir yakınlık ve işbirliğine kapı aralar. Antalya bir yeryüzü cenneti. Herkes 3 S ile tanımlıyor ama ben Antalya’yı 3 T ile tanımlıyorum; Tarım, Tarih, Turizm. Siz çalışmalarınızı tamamlayın, Bakanlık olarak biz de katkı koyalım. Bu işe hevesli otellerle pilot uygulamayı başlatalım.”
 
EXPO 2016 Antalya ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu’na bir sunum yapacağını belirten Bakan Eker, Budak’ın gündeme getirdiği Rusya ile ihracatta yaşanan TIR kotası konusunu da Bakanlar Kurulu’nda gündeme getireceğini sözlerine ekledi.
Bakan Eker, programının uygun olması durumunda ATSO Ödül Töreni’ne katılmayı arzu ettiğini söyledi.
 
 

Ekleme Tarihi
16.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım Bakanı Eker’den, ATSO, Projeleri’ne Destek, Mehdi Eker
Link: Tarım Bakanı Eker’den ATSO Projeleri’ne Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız