Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İspir kuru fasulyesi 15-16 liradan satılıyor

Kuru fasulyenin fiyatı, talebin karşılanamaması nedeniyle sürekli artıyor. İspir kuru fasulyesi 15-16, Kelkit kuru fasulyesi ise 12-15 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden kuru fasulye fiyatı, talebin karşılanamamasından dolayı artmaya devam ediyor.

Trabzon'un Pazarkapı Mahallesi'ndeki Kadınlar Halk Pazarı'nda pazarcılık yapan Ali Kemal Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir çok çeşidi bulunan kuru fasulyenin fiyatının geçen yıla göre ciddi artış gösterdiğini söyledi. Geçen yıl 6 liraya sattıkları fasulyenin bu yıl 9 ile 10 liraya alıcı bulduğunu belirten Aslan, pahalılıktan dolayı satışların düştüğünü kaydetti.

16 LİRAYA TIRMANDI

Kuru fasulyenin fiyatının yükselmesinde üretimin talebi karşılayamamasının etkili olduğunu ifade eden Aslan, "Bu sene ithal fasulye Türkiye'ye girmediği için fasulye pahalı. Ne barbunya ne de şeker fasulyesi Türkiye'ye girmeyince fiyatlar yükseldi. Zaten piyasa tüccarın elinde. İspir fasulyesi de Trabzon'a pek gelmiyor, çünkü onun fiyatı 15 ile 16 lira arasında değişiyor. Trabzon'a genelde Erzincan ve Kelkit'ten fasulye geliyor, Kelkit fasulyesi de 12-15 lira sarasında satılıyor" dedi.

Aynı pazarda 10 yıldır pazarcılık yapan Emine Eyüp de köyde ürettiği ürünleri pazarda sattığını anlatarak, "Bahçede ne olursa pazarda onu satıyoruz. Fasulye, marul, lahana. Fasulye fiyatları bu yıl yükseldi. Pahalı ama ne edelim çok olursa ucuz az olunca pahalı oluyor. Bu sene fasulye azdı" diye konuştu.

Fasulyenin tohumunun da pahalı olduğuna işaret eden Eyüp, "Hem şeker fasulyesi hem yemeklik hem de turşuluk fasulye tohumu satıyorum. Tohumun bardağını 2 liraya satıyorum" ifadesini kullandı.

Şarküteri işletmecisi Sami Terzi de 15 senedir bu işi yaptığını, şeker fasulyesinin fiyatının, fasulyenin kalitesi ve iriliğine göre değiştiğini söyledi.

Müşterinin fasulyenin fiyatının pahalılığından yakındığını dile getiren Terzi, "Üretici bu sene kışa zamansız yakalandı. Kuru fasulye ve patates pahalı. Gideceksin köye dikeceksin, şartları göreceksin, ondan sonra neden pahalı anlaşılacak. Kuru fasulye protein açısından ete eşdeğerdir" dedi.

Bir çok türü bulunan kuru fasulye Trabzon'da pazar ve marketlerde 7 ile 16 lira arasında değişen fiyattan alıcı buluyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İspir kuru fasulyesi, 15-16 liradan satılıyor, kuru fasulye, fiyat, Fasulye, ispir, kelkit
Link: İspir kuru fasulyesi 15-16 liradan satılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız