Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana'nın önde gelenleri toplandı

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelen binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen “Portakal Çiçeği Karnavalı” nın ikincisi öncesinde Adana’da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleşti. 12 Nisan 2014 tarihinde Adana’da başlayacak olan Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ayrıntılarının aktarıldığı Park Zirve’deki toplantıya çok sayıda gönüllü ile birlikte Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt ve Nisan’da Adana’da Karnaval Komitesi üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan Portakal Çiçeği Karnavalı’nın fikir babası Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, geçtiğimiz yıl düzenlenen ilk karnavalın kentin havasını değiştirdiğine dikkat çekerek “Hiç ticari ve siyasi amaç gütmeden bir sevgi hareketiyle yola çıktık ve bunu başardık. Geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz karnaval ile vermek istediğimiz mesaj yerine ulaştı. Bu bir sevgi ve dostluk mesajıydı. Gerek Adanalılar gerekse kent dışından gelenler bu sevgi hareketinin tam kalbinde yerlerini aldılar ve mutlu oldular. Bu yıl ikincisine de yine temelinde sevgi olan bir düşünceyle hazırlanıyoruz. 12 Nisan tarihinde portakal çiçeklerinin o eşsiz kokuları eşliğinde güzel anlar yaşamak için herkesi Adana’ya bekliyoruz” dedi.

Portakal Çiçeği Karnavalı bundan sonra binlerce yıl bir çeşit Hıdrellez kutlaması gibi her Nisan'da Adana'da kutlanmasının ve gelenekselleşmesinin en büyük amaçları olduğunu da söyleyen Bozkurt şöyle konuştu;

“Portakal Çiçeği mucizesini görmeye farklı şehir ve ülkelerden binlerce misafir bekliyoruz. Adana’da ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan STK’ları ve hobi topluluklarını da karnavala davet ediyoruz. Özellikle Adana’da bulunan genç yaşlı herkesi karnaval için hazırladıkları kostümler ile kortej yürüşüne katılmalarını istiyoruz.Bu çağrılarımıza uyup nisan ayında sokakları portakal çiçeği kokan Adana'ya geleceklerin kentin keyfini yaşayacaklarını ümit ediyoruz. Adana halkını ve dışarıdan gelecek tüm misafirlerimizi portakal çiçeği mucizesinin yarattığı sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dolu bir atmosferde iyi vakit geçirmeye davet ediyoruz. Bu amaçla bizler elimizden gelenin en iyisini yapmayı amaçlıyoruz. Gelecek yıllardaki amacımız ise çok daha iyi organizasyonlar ile yüz binlerce yerli ve yabancı turistin Adana’daki bu mucizeye tanıklık etmesini sağlamak ve Adana’yı bir marka kent yapmaktır.”


Etkinlikler 12 Nisan’da Başlıyor
 
Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerinin 12 Nisan’da görkemli bir açılış ile başlayacak. Şehrin farklı noktalarında sokak etkinlikleri gerçekleştirilirken, organize grupların farklı kostümler ile katılabileceği karnaval korteji Vali Yolu, Gazipaşa Bulvarı, Sular Mevkii ve İstasyon Meydanı güzergahında yol alacak. Kortejde ayrıca Motorsiklet, Bisiklet, Klasik Araba kulüpleri, Dans okulları, Tiyatro Grupları, Spor kulüpleri, Üniversiteler, Okullar, Jonglörler, Keçi Ayaklılar, Sokak Sanatçıları, Ressamlar ve birçok sivil toplum kuruluşu da bulunacak.
 
Şarkı Yarışması da yapılıyor
 
Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen “Portakal Çiçeği Karnavalı”nın ikincisinde karnaval ruhunu yansıtan şarkıyı belirlemek üzere bir de yarışma düzenlendi. 12 Nisan tarihinde Adana’da başlayacak karnavalın resmi şarkısı olacak eseri belirlemek için organize edilen yarışmaya, profesyonel ve amatör müzisyenler katıldı. Yarışmaya katılan eserler, Murat Hasarı, Kerem Cem ve Menajer Mustafa Elibol gibi müzik dünyasının önemli isimlerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek ve birinci olan şarkı belirlenecek. Belirlenecek bu şarkı; karnaval öncesinde ve karnaval sırasında tüm Adana sokaklarında, TV ve radyolar ile sosyal medyada çalınarak “sevgi ve dostluk” mesajı tüm Türkiye’ye yollanacak.
 
Yürütme Komitesi Videolarınızı Bekliyor
 
“Nisan’da Adana’da” projesi Yürütme Komitesi Portakal Çiçeği Karnavalı için sevdiklerinizi Adana’ya davet etmeye yönelik videolu davet mesajlarınızı bekliyor. Maksimum 15 saniyelik ve 3 mb büyüklüğündeki videolarınızı cep telefonunuzla çekin, herkesi 12 Nisan'da sokakları portakal çiçeği kokan Adana'ya, Portakal Çiçeği Karnavalı'na davet edin. Videolarınız değerlendirildikten sonra hem www.nisandadanada.com web sitesinde, hem de sosyal medyada yayınlansın. Proje Komitesi en farklı ve en ikna edici davet videosunu kimlerin çekeceğini sabırsızlıkla bekliyor. Çektiğiniz videolarınızı web sitesinden (www.nisandaadanada.com) gönderebilirsiniz.
 
 

Ekleme Tarihi
17.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana'nın önde gelenleri toplandı
Link: Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana'nın önde gelenleri toplandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız