Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Öğrenciler zehirlenme şüphesiyle hastanede

Antalya’da öğrenciler zehirlenme şüphesiyle hastaneye gönderildi. Yetkililer ise içme suyu ve gıdalardan örnekler alarak inceleme başlattı.

Antalya’nın Aksu İlçesi’nde 20 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye götürüldü. Veliler taşan kanalizasyon yüzünden çocukların rahatsızlandığını savunurken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Aksu İlçesi’ne bağlı Kurşunlu Köyü’nde bulunan Kurşunlu İnci Kalender İlköğretim Okulu’nda bazı öğrenciler, karın ağrısı ve kusma şikayeti üzerine velileri tarafından hastaneye götürüldü. Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Sağlık Müdürlüğü ekipleri içme ve kullanma suyundan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ise okuldaki yemekhaneden örnekler aldı.

Olayı duyup okula gelen veliler, taşan kanalizasyon nedeniyle çocukların rahatsızlandığını ve hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını savundu. Bazı öğrenciler ise okulda yedikleri yemekten dolayı rahatsızlandıklarını anlattı.

Tehlikeli bir durum yok
 
Olayla ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Turan Eren, şöyle konuştu:
 
“20 öğrenci Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. 16’sında rahatsızlık tespit edildi. Sağlık İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce olayla ilgili araştırma yapılıyor. Şu an itibariyle tehlikeli bir durum yok. Hastanede kimse yok. Ama neden olduğuyla ilgili de çalışmalar devam ediyor."

Okuldan telefon geldi
 
Öğrenci velilerinden Mustafa Sarı, dün öğretmenin telefon etmesi üzerine okula geldiğini belirterek şöyle dedi:
"Çocuğun karın ağrısı şikayeti olduğunu söylediler. Çocuk hasta, kusuyor, ishali var, ateşi var, halsiz. Sağlık ocağına ve hastaneye götürdüm, net bir sonuç bildirilmedi. Serum bağladılar, sonra biraz rahatladı.

Üşütmüş, terlemiştir diye aldırmadık
 
Bir başka veli Nevzat Kaplan ise olayın kanalizasyonun taşmasıyla alakalı olabileceğini anlatarak şöyle konuştu:
"Benim çocuğum saat 10:30 gibi rahatsızlandı. Ama burada yemek yemedi. Bu olayın suyla ya da kanalizasyon taşmasıyla ilgili olduğu söyleniyor. Okulun içinde de koku var. Yemekle ilgisi yok diye düşünüyorum. Çocuk üşütmüş, terlemiştir diye aldırış etmedik. Akşamdan çoğu arkadaşımızın çocuğu hastaneye gitmiş. Okul yönetimi herhangi bir açıklama yapmadı."

Kurşunlu Köyü eski muhtarı Ali Doğan da kanalizasyon suyunun taştığını ve okulun içine dolduğunu söyledi. Şikayetler artınca sabah saatlerinde okulun temizletildiğini iddia ederek şöyle dedi:
 
"Lağım suyu taştı, borular tıkandı, su yüzeye vurdu. Pislik ortada herkes görüyor. Çocuklar da burada oynuyor. Okulun içinde de koku olduğunu söyleniyordu."
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Öğrenciler, zehirlenme, şüphesiyle hastanede, gıda
Link: Öğrenciler zehirlenme şüphesiyle hastanede




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız