Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kuraklık Kuş Cennetini Tehdit Ediyor

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Uluslar arası A sınıfı diploma ile ödüllendirilen 24 bin 47 hektar alana sahip Manyas Kuş Gölü'nde azalan su seviyesi doğal yaşamı da tehdit ediyor.
 
Ülkenin özellikle batı bölgelerinde 2013 yılı ve 2014 yılının ilk aylarında beklenen yağışın gerçekleşmemesi nedeniyle tarım ve doğal yaşam da tehdit altında. İçerisinde bulunduğumuz kış aylarında hava sıcaklığının 17-19 derece de seyretmesi ve beklenen yağışın gerçekleşmemesi nedeniyle Manyas Kuş Gölü yaklaşık 200 metre çekildi. Manyas Kuş Gölü'ne kıyısı olan Bereketli Köyü Muhtarı Süleyman Sigo, geçtiğimiz yıl ve bu yıl beklenen yağışın olmaması ve göldeki kapakların açılması nedeniyle su seviyesinin düştüğünü söyledi. Sigo, "Yağan yağmur zaten az, yağdığında da buharlaşıyor. Normaldeki seviye olması gerekenden 50-52 santimetre düşük ve bu da gölün yaklaşık 200 metre çekilmesine neden oldu" dedi. Beklenen yağmurun yağmaması halinde göldeki doğal yaşam ve tarım sektörünün zarar göreceğini söyleyen Sigo, "Bu şekilde devam etmesi halinde en son 2007 yılında olduğu gibi, balıklar ölecek, tarım sektöründe sulamalara zararı olacak, çevreye zararı olacak. Su olmazsa kuşlar konaklamaz. Çiftçiler de zor durumda bu dönemde çiftçilerin gübre atması gerekiyor. Çiftçilerimiz tarlasına gübre atamıyor. Yağmur yağmazsa çiftçinin durumu da bozuk" diye konuştu.
 
En son 2007 yılı temmuz ayında ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle Manyas Kuş Gölü'nde su seviyesi 50-60 santimetre seviyesine düşerken, göl yaklaşık 2 kilometre çekilmişti.
 
 

Ekleme Tarihi
21.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Balıkesir, Bandırma, Kuş Gölü, kuraklık, doğal yaşam, tehdit, Manyas Kuş Gölü
Link: Kuraklık Kuş Cennetini Tehdit Ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız