Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçi ve esnafa kredi desteği

Tarımsal üretime 20 milyon lira üst limitli kredi kullandırılacak, esnaf ve sanatkara yüzde 50 faiz indirimi sağlanacak.
 
İSTANBUL - Tarımsal ve hayvansal üretime 20 milyon lira üst limitli kredi kullandırılacak, esnaf ve sanatkara yüzde 50 oranında faiz indirimi sağlanacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan iki ayrı Bakanlar Kurulu kararına göre, üretici ve yetiştiricilere; damızlık süt sığırı yetiştiriciliği için üst limiti 20 milyon TL, bitkisel üretime için de üst limiti 10 milyon TL'lik kredi sağlanacak.

Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, kararda yer alan tablo kapsamında indirim oranlarının kademeli olarak uygulanacağı üretim konularında kredi kullanacak üreticiler, indirim oranlarından, kullanacakları kredi miktarına göre kademeli olarak yararlanacaklar.

Esnaf ve sanatkar kredilerine faiz indirimi

Aynı gazetede yayımlanan Halk Bankası'nca esnaf ve sanatkara kredi kullandırılmasına ilişkin karar kapsamında, esnaf ve sanatkara kullandırılmış ve bakiyesi 2014 yılına devreden krediler ile bu yıl içinde bu kapsamda kullandırılacak kredilere yüzde 50 oranında faiz indirimi uygulanacak.

Karar kapsamında kullandırılmış kredilerden vadesinde ödenmeyen ana para ve taksitler için vade tarihinden itibaren geciken tutarlar için faiz indirimi uygulanmayacak. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçi ve esnafa, kredi desteği, tarımsal destekler, kredi, ekonomi
Link: Çiftçi ve esnafa kredi desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız