Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Türkiye Almanya’da Yılın Ülkesi Seçildi

ANTALYA (İHA) - Almanya’da yapılan Dünya’nın ve Avrupa’nın en büyük Süs Bitkileri Fuarı’na (IPM ESSEN) ilk kez katılan Türkiye, ‘Yılın ülkesi” seçildi.
Almanya’da, 28-31 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek ve bu yıl Türkiye adına ilk kez standla katılım sağlayacak olan IPM ESSEN’de Türkiye, “Yılın ülkesi” seçildi.
 
Dünyanın ve Avrupa’nın en büyük süs bitkileri fuarı olan ve bütün sektör profesyonellerini buluşturan IPM Essen Fuarına Süs Bitkileri Tanıtım Grubu adına bir standla katılım sağlıyor. Türkiye’nin bu yıl IPM’e katılımı ilgi uyandırdı ve Türkiye IPM Essen Fuarında Yılın Ülkesi seçildi. Fuar bünyesinde 30 Ocak 2014 tarihinde Alman Tarımsal Ürünler Birliği (INDEGA) tarafından düzenlenecek Uluslararası Tarım Forumu’nda Türkiye süs bitkileri sektörü konusu ele alınacak. Forumda Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile Süs-Bir’den Abdullah Okul konuşmacı olarak yer alacak.
 
Dünyanın en prestijli süs bitkileri fuarında Türkiye’nin “Yılın ülkesi” seçilmesinden onur duyduklarını belirten Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu: “Süs bitkileri ihracatımızda en önemli 4. pazarımız olan Almanya’ya Türkiye’den yılda 10 milyon dolar süs bitkileri ihracatı gerçekleştiriliyor. Dünyanın en büyük süs bitkileri ithalatçısı olarak yılda 4 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren Almanya’ya ihracatımızı artırmak ve yeni işbirlikleri yapmak için IPM Essen Fuarının önemli bir fırsat olacağını düşünüyorum.” 
 
 

Ekleme Tarihi
22.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türkiye, Almanya'da Yılın Ülkesi Seçildi, süs bitkileri
Link: Türkiye Almanya’da Yılın Ülkesi Seçildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız