Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aksüt: “Nazilli İncir Merkezi Haline Geldi”

AYDIN (İHA) - Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Türkiye’den ihraç edilen incirin yaklaşık yarısının Nazilli’de tescil gördüğünü belirtti.

Dünyanın en kaliteli incirinin yetiştirildiği Aydın’da üretim yapılan sahalar içerisinde Nazilli’nin incir merkezi haline geldiğine işaret eden Ziya Aksüt, yaptığı açıklamada, “Özellikle Nazilli büyük miktarda incir satıyor. Türkiye rekoltesinin yarısı kadar yaklaşık 30-35 bin ton incir tescil görüyor. Türkiye de yaklaşık 65 bin ton incirin ihracat edildiğini görüyoruz. Bakıldığın da Nazilli ilçesi ihracatın yaklaşık yarısını sağlıyor. Nazilli artık incirin merkezi olduğunu görüyoruz. Borsada belediye ile beraber bazı çalışmalar yapıyoruz.
 
Tabi ki ticarette her şey var. İnsanlar bilinçlendi. Geri dönüşümler ve masraflar söz konusudur. Masraflar incirin işleme aşamasından başlayarak devam eden bir süreçtir. Ege İhracatçıları Birliği bu konularda ön ayak oldu. Ticaret Borsaları, Ziraat Odaları, bu konularda yapılan çalışmalarıyla üreticilerin mallarının daha iyi değerlendirilmesine katkı sağlıyorlar. Daha iyi üretimler yapıldı. Riskler eskiye göre daha da azaldı. Bu yıl durumlar iyi ve herkes kazandı. Burada hava koşulların getirdiği handikaplar var. Her sene aynı koşullar oluşmadığı için her yılın koşullarına göre adapte sorunu var” dedi.
 
Aydın’da sanayicinin hijyenik şartlarda incir işlemesinin sürdürülebilir bir tarım ile sağlanabileceğine değinen Aksüt, geçen yıl Türkiye’deki incir ihracatının 48 bin tondan 60 bin tona yükseldiği, bu yıl ise 65 bin ton civarında seyrettiğini sözlerine ekledi.
 
 

Ekleme Tarihi
23.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aksüt, Nazilli, İncir Merkezi, incir
Link: Aksüt: 'Nazilli İncir Merkezi Haline Geldi'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız