Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Olimpos'ta 'ÇED gerekli değildir' şoku

Antalya'da Olimpos Beydağları Milli Parkı'nda, Phaselis Antik Kenti'ne Fettah Tamince tarafından kurulmak istenen 5 yıldızlı tatil köyü için bakanlığın 'ÇED gerekli değildir' kararı verdiği ortaya çıktı. Raporun ardından harekete geçen TMMOB, projeyi mahkemeye götürme kararı aldı.

Antalya’da M:Ö. 7 yüzyılda kurulan Antik Phaselis Kenti’ne 5 yıl tatil köyü planları. Türkiye ’yi ayağa kaldırdı. Antalya’da bir toplantı düzenleyen TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, projeye karşı dava açacaklarını açıkladı.

Taraf gazetesinin haberine göre, ‘Otelin arazisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Teşvik Kanunu kapsamında 2005’te Ares Fasilis İnşaat Turizm Ticaret A.Ş.’ye tahsis edildi. Ardından 2011’de bölgedeki imar planları değiştirildi. Şirket otel yapımı için harekete geçti. İlk olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nden izinler alındı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de 26 Aralık 2013’te “ÇED Gerekli Değildir” raporu verdi. Kararın ardından bu kez TMMOB harekete geçti ve önceki gün Antalya’da bir toplantı düzenlendi. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Erdal Özdemir, Taraf’a yaptığı açıklamada, projeye karşı dava açacaklarını belirtti. Özdemir, “Her Oda, yönetiminden yetki alacak, sonra dava süreci başlayacak. Şubat ayının başında yapacağımız toplantıda davaya yönelik konular ayrıntılı olarak ele alınacak” dedi.’
 
MİLLİ PARKIN İÇİNDE, BİR KISMI ANTİK KENTİN ÜZERİNDE....
 
Haberde bölgenin ve projenin niteliği konusunda şu bilgiler verildi:
“Olimpos Beydağları Milli Parkı, 1972 yılında Antalya Kemer’de bulunan doğal ve tarihî güzelliklerin korunması için SİT alanı olarak korunmaya alındı. Ancak zamanla Milli Parkın sınırları daraltıldı ve bölge yavaş yavaş imara açıldı. Şimdi de Milli Park sınırları içindeki Phaselis Antik Kenti tehlike altında. Olimpos Antik Kenti’nin sınırında bulunan ve milattan önce 7’nci yüzyılda kurulan Phaselis Antik Kenti’nde ‘Dream Of Phaselis’ adlı 5 yıldızlı tatil köyü yapılacak. Tamamı 180 dönüm olan otel arazisinin 19 dönümlük kısmı 1’inci derece Arkeolojik SİT alanında bulunuyor.” 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Olimpos, ÇED, gerekli değildir şoku, çevre, çevre sorunları, milli park
Link: Olimpos'ta 'ÇED gerekli değildir' şoku




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız