Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarım toplantısında kuraklığa bağlı süne ve fare zararlısı uyarısı

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yöneticileri, kendilerine bağlı ilçe müdürleri ile 2013 yılı değerlendirme ve 2014 yılı planlama toplantısı yaptı.

Toplantıda konuşulan konular arasında özellikle şu ana kadar kar yağışının az olması dolayısıyla oluşabilecek süne ve fare zararlarının en aza indirilmesi için çiftçilere yapılacak mücadele hakkında bilgi verildi. İl Müdürü Muhsin Temel, toplantıda yaptığı konuşmada, kesme çiçek ve süs bitkileri üretiminde Ankara’da son dönemde önemli bir atılım gerçekleştiğini hatırlatarak, bu konuda ilçelerin çalışmalarına hız kesmeden devam etmelerini istedi.

Gıda denetimi konusunda Ankara’nın iki yıldır başarılı bir çalışma yürüttüğünün altını çizen Temel, bu başarının kendilerini rehavete sokmaması, aksine daha fazla çalışma için kamçılaması gerektiğini sözlerine ekledi. Temel, ilçe müdürlerinin, görev bölgelerindeki sivil toplum kuruluşları ve çiftçilerle sürekli diyalog halinde olmaları gerektiğine vurgu yaparak, “Ankara’nın tarımda çok önemli ve büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyelin tam olarak harekete geçmesi sivil toplum kuruluşları, işletmeler ve çiftçilerle ahenkli bir çalışma yakalanmasına bağlı.” dedi.

2014 YILI İÇİN ALINAN KARARLAR

Toplantıda, ilçelerin yöneticileri de söz alarak çeşitli konulardaki görüş ve düşüncelerini ifade etti. Özellikle şu ana kadar kar yağışının az olması dolayısıyla oluşabilecek süne ve fare zararlarının en aza indirilmesi için çiftçilere yapılacak mücadele hakkında bilgi verilen toplantıda; çiftçilerin araziye çıkıp çalışmaya başlayacağı nisan ayına kadar eğitim çalışmalarına hız verilmesi, çevre amaçlı tarım arazilerini koruma programı kapsamına alınan arazi miktarının 4 bin dekara çıkarılması, daha önce tarım sektörü içerisindeki tüm paydaşların katılımıyla yapılan Tarım Sektörleri Toplantısı’nın 2014 yılında tekrar yapılması, Bakanlıkça uzatılan küpeleme çalışmalarının hayvanların meraya çıkış dönemine kadar bitirilmesi gibi konular hakkında kararlar alındı.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
25.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım toplantısı, kuraklığa bağlı, süne ve fare zararlısı, uyarısı
Link: Tarım toplantısında kuraklığa bağlı süne ve fare zararlısı uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız