Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Altın Gıda, 32’inci yılını “tatlı”yla taçlandırdı

Piliç eti üretimiyle başladığı gıda sektöründe 32 yılı geride bırakan Altın Gıda, “proteinin yanında tahıla” dönerek hazır tatlı da üretmeye başladı.

ESKİŞEHİR - Piliç eti üretimiyle başladığı gıda sektöründe 32 yılı geride bırakan Altın Gıda, “proteinin yanında tahıla” dönerek hazır tatlı da üretmeye başladı. Farklı bir pişirme sistemi geliştiren şirket, ürünlerini kendi buharında pişiriyor. Ürünlerin satışı ise ilk aşamada çeşitli zincir marketler aracığıyla yapılacak. Altın Gıda, bu üretimle yöresel lezzetlerin endüstriyel boyutta da aynı lezzette üretilebileceği göstermeyi amaçlıyor.

Eskişehir’deki tesislerinde AB gıda kurallarına göre üretim yapan Altın Gıda, yeni girdiği hazır sofra tatlılarında da büyümeyi hedefliyor. Geçtiğimiz sene 32. yılını yaşayan şirket üründe çeşitliliğe giderken, öte taraftan da kapalı ambalajlı ürettikleri tatlıları zincir mağazalar, yemek firmaları, şehirlerarası otobüs firmaları ve “fast food” firmalarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Kapalı sistemde kendi buharı ile pişirilerek üretilen tatlıların, iç pazarda tutundurulduktan sonra ihracatı da hedefleniyor.

Yeni girdikleri bu sektörde de başarıyı yakalamak istediklerini anlatan Altın Gıda Mamülleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Burhan Biçkioğlu, “Kebapçılık ve aşçılık baba mesleğimiz. 32 yıldır da kırmızı ve kanatlı et ürünleri üretiyoruz. Babadan kalan zanaatı ve tecrübemizi yeni ürünlerle değerlendiriyoruz. Değişik lezzetleri, ülkemizin unutulmuş tatlarını tüketime sunmak istiyoruz. Herkesin yaptığını yapmayacağız. Bu üretim şekli Avrupa ve Türkiye’de yok, lezzeti tamamen farklı. Ürünleri kendi buharıyla pişiriyoruz. Bu sistemin Türkiye patentini aldık, yurt dışı patentine için de başvuruda bulunduk” diye konuştu.
 
Üretimde taze yumurta ve pancar şekeri kullandıklarına dikkat çeken Ahmet Burhan Biçkioğlu, herhangi bir katkı maddesi koymadıkları ürünlerini 100 gr, 200 gr, 500 gr ve 2,5 kg’lık ambalajlar olarak pazara sürdüklerini anlattı. Tatlı ürünlerinin İstanbul’da bazı zincir marketlerde yerini aldığını açıklayan Biçkioğlu, geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu, talebin de her geçen gün arttığını ifade etti.

Suudi Arabistan’a ihracat izni aldılar

Et ve tatlı ürünlerinin ihracatı için Suudi Arabistan’la görüşmelerinin sürdüğünü açıklayan Ahmet Burhan Biçkioğlu, “Bu görüşmelerimiz esnasında birkaç ortaklık teklifi oldu. Görüşmeler devam ediyor. Ülkenin Sağlık Bakanlığı uzmanları da firmamızı incelediler, ihracat için onay verdiler. Et sektöründe Suudi Arabistan’a ihracat izni alan ilk firma olduk. Bu başarıda, AB standartlarındaki Almanya ve Hollanda teknolojisi ile kurulmuş modern tesisimiz ve sağlığa uygun üretim yapıyor olmamız etkili oldu. Kedi-köpek maması da üretim planlarımız içinde ve deneme üretimimiz sürüyor. Bunu da başta Almanya olmak üzere Avrupa pazarına sürmeyi hedefliyoruz. Gıda Güvenliği ISO 9001:2000, TSE 13001 ve HACCP sistemlerine uygun olarak üretim yapıyoruz. Ayrıca tesis ISO 22000 sisteminde çalışıyor” dedi.
 
Günde 10 ton üretim kapasiteleri olduğunu anlatan Biçkioğlu, “Üretimi zor olan şerbetli tatlı yapıyoruz. ‘Eskişehir Tatlısı’ adını verdiğimiz ilk ürünümüz revani tarzında. Yassı kadayıf dolması ve taş kadayıf da üretmeye başladık. Şambaba, şekerpare, kalburabastı, Eskişehir’e özel tulumba ve lokma da yapacağız. İkinci aşama olarak tuzlular devreye girecek. Raf ömrü çalışmalarımız, ürünlerimizin soğuk zincirde 30-35 gün muhafaza edilebildiğini gösterdi. Tatlılarımız ayrıca dondurularak da saklanabiliyor. Bu avantajı nedeniyle uzak yurt dışı pazarlara da göndermeyi planlıyoruz” bilgisini verdi.

Farklılık yaratarak pazarda yer alacağız

“Ette yaşanan rekabet, unlu mamullerde de yaşanıyor” ifadelerini kullanan Biçkioğlu, “İnsanların alım gücü düştükçe, kalite konusunda hassasiyeti düşüyor ve küçük paketler tercih ediliyor. Biz de bu akıma uyduk. Rekabetin burada da yoğun olması, bizi ürkütmüyor. Farklılık yaratarak pazarda yer almayı planlıyoruz. Mevcut makine hattımızdaki bazı değişiklikler ve takviyeler yaptık. Gıda sektöründeki 30 yıllık tecrübemizi, konusunda uzman Ar-Ge ekibimiz sayesinde uygulamaya aktararak müşterilerimize daha sağlıklı, daha lezzetli, daha pratik tüketimli ürünler sunmayı kendimize prensip edindik” açıklamasını yaptı.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Altın Gıda, 32’inci yılını, tatlıyla taçlandırdı, tatlı
Link: Altın Gıda, 32’inci yılını 'tatlı'yla taçlandırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız