Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TKDK’dan Kırsal Turizme Davet

AYDIN (İHA) - Pansiyon, otel, restoran, sportif aktivite, doğa gezisi, binicilik ve tarihi geziler gibi alanlarda proje geliştirenlere TKDK tarafından 15 bin avro ile 500 bin avro arasında yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği veriliyor.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK), Kırsal Turizm Programı doğrultusunda kırsal alanlarda yapılacak turizme dönük yatırımlara geri ödemesiz hibe yoluyla destek veriyor. İl Koordinatörü Erhan Çiftçi; “Kırsal turizm faaliyetleri kapsamındaki yatırımlarda mikro girişimciler veya çiftçiler tarafından kurulacak en fazla 25 oda kapasiteli otel, motel, pansiyon, “yatak ve kahvaltı” konaklama ve restoran hizmetlerinin gelişiminin desteklenmesi, çiftlik turizmi tesislerinin kurulması ve geliştirilmesinin desteklenmesi, yeme-içme tesisleri veya çiftlik ürünlerine yönelik tanıtım stantlarının kurulması, unlu mamül üretim tesislerinin kurulumu, turistlik açık alan aktiviteleri için açık yüzme havuzu inşası, dağ bisikleti gezi alanları inşası, rafting parkuru inşası, doğa yürüyüşleri parkuru inşası; hobi bahçeleri ve tarla içi yolların inşası ya da düzenlenmesi, paintball tesislerinin inşası, halı saha tesisi inşası gibi yapım işleri ve düzenlemelere yönelik yatırımlar ile; at bakımı ve binicilik, balık avlama, havuz filtreleme ve dezenfeksiyon, bisiklet kullanımı ve tamiri, paintball, tırmanma platformu, dağcılık, halı saha, aquapark, safari, bahçe bakımı ve düzenlemesi için makine ve ekipman satın alımında yüzde 50’ye kadar hibe destek ve 500 bin avroya kadar proje kabulü yapılabilecektir” dedi.
 
AYDIN’DA TURİZM YATIRIMLARI TKDK İLE HAYAT BULACAK
 
Turizm yatırımlarının desteklenmesine önem verdiklerini kaydeden Çiftçi, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğü olarak bizler, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak yardımlarıyla, Aydın’daki kırsal turizm potansiyelini ortaya çıkarmayı ve bu potansiyelden maksimum seviyede halkımızı yararlandırmayı amaçlamaktayız. Bu amaç ile AB hibe fonları; kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır. “Özetle Aydın’daki mevcut turizm işletmelerinin modernizasyonu, gerekli makine ekipmanlarının alınması ve yeni yatırımcıların yapacağı turizm işletmeleri, TKDK bünyesinde hayat bulmaktadır” diye konuştu.
Destek alabilmek için TKDK tarafından herhangi bir teminat istenmediğine işaret eden Çiftçi, sözlerini şöyle tamamladı: “Öz kaynakların yetersiz olduğu durumlarda banka kredisi kullanılabiliyor. İşletme yeri mülkiyetinin başvuru sahibine ait olması gibi bir zorunluluk yok, kiralama da yapılabiliyor. Ancak kira sözleşmesinin, asgari proje uygulama süresi artı 5 yıllık dönemi kapsaması gerekiyor. Programın kapsamı sadece yeni yatırımlarla sınırlı değil. Mevcut bir tesisiniz varsa bu tesisle ilgili yenileme, restorasyon, kapasite artırımı gibi konularda da proje geliştirebilirsiniz. Proje başvurularının TKDK Aydın il koordinatörlüğüne yapılması gerekiyor. Dileyen herkes projesini hazırlayıp başvuruda bulunabiliyor. Gerçek ve tüzel kişiler TKDK’nın istediği formatta bir iş planı hazırlayarak başvuru yapabiliyor. Bir çağrı döneminde aynı tüzel kişilik veya aynı gerçek kişi adına birden fazla proje başvurusu yapılamıyor. Ancak IPARD programı kapsamında en fazla dört kez desteklerden yararlanma şansı var. Dört desteğin hepsi de aynı konuda olabiliyor. Desteğe esas teşkil edecek uygun harcama miktarı en az 15 bin avro, en fazla 500 bin avro geri ödemesiz destek oranı yüzde 50’dir”
 
SON BAŞVURU TARİHİ 10 MART
 
Uygun kriterlere göre hazırlanan projeler, TKDK Aydın il Koordinatörlüğüne teslim ediliyor. Vatandaşlar projelerini hazırlarken isterlerse danışman firmalardan da yardım alabiliyorlar. İl koordinatörlüğünde ön kontrolleri yapılan projelerin son kontrolleri TKDK merkezinde tamamlanıyor. Değerlendirme sonucunda uygun bulunan proje sahipleriyle sözleşme imzalanıyor ve yatırımlara başlanıyor. Proje teslimi için son gün10 Mart 2014.
 
  

Ekleme Tarihi
28.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TKDK, Kırsal Turizme Davet
Link: TKDK’dan Kırsal Turizme Davet




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız