Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Patateste fiyatlar sabitlendi

Türkiye'de patates üretiminde söz sahibi iller arasında yer alan Nevşehir'de patates fiyatları sabitlenirken, depolardan çıkışlar devam ediyor.

Türkiye'de patates üretiminde söz sahibi iller arasında yer alan Nevşehir'de patates fiyatları sabitlendi. Nevşehir’de depolardan çıkışlar devam ediyor.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, kentteki depolardan patates çıkışlarının sürdüğünü, çiftçilerin de patatesin ulaşmış olduğu değerden dolayı memnun olduğunu belirterek, "Şu anda fiyatlarda aşırı bir yükselme yok. Bakanlık yetkililerinin gelip tespitleri yapıp gittikten sonra fiyatlar 1 lira 80 kuruş ile 2 TL arasında seyretmekte. Patatesin depo çıkışları bu fiyatlardan devam ediyor " dedi.

Ekiz, Nevşehir ve Niğde'deki depolardaki patateslerin Nisan ayında yapılacak patates hasadına kadar iç piyasanın talebini karşılayacak düzeyde olduğunu anlattı.

Patates ihracatının 2013'de en yüksek rakama ulaşıldığını aktaran Ekiz, Nevşehir'den sadece Suriye, Irak ve Balkanlara yaklaşık 34 bin ton patates ihracatı gerçekleştirildiğini kaydetti. Türkiye'nin yıllık patates ihtiyacının 4 milyon ton civarında olduğunu, geçen yıl 3,5 milyon ton üretim olduğunu ifade eden Ekiz, "Geçen yıl 300 bin ton civarında patates ihracatı gerçekleştirildi. Bununda çoğunluğu Irak ve Suriye'ye yapıldı. Üretimi düşük gösteren sebeplerden biri de ihracattaki artıştır. İç piyasaya verilen patatesten 300 bin ton ihracata gittiği için arz dengesi düşük olarak oraya çıktı. Ama geçen sene 3 buçuk milyon tonluk üretim oldu. Bir de 300 bin tonluk ihracatta gerçekleşince açık büyüdü ve fiyatlar ondan dolayı yükseldi. Ama şu anda yine de Türkiye'nin patates ihtiyacı karşılamada sorun yok" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Patateste, fiyatlar sabitlendi, patates, fiyat, sabit
Link: Patateste fiyatlar sabitlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız