Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aksaray’da Süt Üretimi Masaya Yatırıldı

AKSARAY (İHA) - Aksaray Valiliği, Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Merkezi tarafından "Hayvancılık İşletmelerinde Çiğ Süt Üretimi Kapasitesinin Geliştirilmesi" konulu eğitim semineri düzenlendi.
 
Seminerde, tarım ve hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı ve nüfusun büyük bir bölümünün geçimini buradan gelen gelirlerle sağladığı Aksaray’da, hayvan yetiştiricilerinin süt üretim kapasitelerini artırmaları konusunda bilgiler verildi. Seminere, Aksaray Vali Vekili Kubilay Ant, Gıda Tarım İl Müdür Vekili Doğan İpek, Kalkınma Kooperatif Başkanları ve çiftçiler katıldı.
 
Seminerde Aksaray’da hayvancılığın geldiği nokta hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Doğan İpek, “Hayvancılığın gelişmesinde en büyük etken olan üreticilerimizin örgütlenmesine büyük önem verilmiştir. Müdürlüğümüzün yoğun çalışmaları neticesinde 90 adet kalkınma kooperatifi kurulmuş, bu kooperatifler sürekli desteklenmiş ve kooperatif üretici birliklerinin kurulması ve faaliyetleri konusunda Aksaray ili model ve örnek olmuştur. Aksaray’da yaklaşık olarak günlük 2 bin ton süt işleyebilecek AB standartlarında, bakanlığımızdan onay belgesi almış 22 adet süt işletmesi bulunmaktadır. İlimizde günlük süt üretimi bin 200 ton olduğuna göre 800 ton süt daha üretilse bu sütleri işleyecek kapasitede fabrikalarımız Aksaray’da bulunmaktadır. Bu konudaki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Üretilen süt ürünleri iç piyasada tüketildiği gibi 19 ülkeye de ihracat yapılmaktadır” dedi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aksaray, Süt Üretimi, Masaya Yatırıldı, süt, üretim
Link: Aksaray’da Süt Üretimi Masaya Yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız