Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçi bilgileri ortalığa saçıldı

Yıllık ‘Doğrudan Gelir Desteği’ alabilmek için bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine başvuruda bulunan çiftçilerin tüm kimlik bilgileri ortalığa saçıldı. Çiftçiler isyanda!

Giresun’da tarım müdürlükleri tarafından ödenen ‘Doğrudan Gelir Desteği’ paralarını alabilmek için Espiye ilçesindeki Tarım İlçe Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan çiftçiler, askıya çıkarılan listelerde kimlik numaraları dahil özel bilgilerinin açıkça yayınlandığını gördü. Listede yer alan kimlik bilgilerinin kodlanması gerekirken, TC kimlik numaralarının da dahil tüm kimlik bilgilerinin listede yazılı olduğunu gören çiftçiler bu duruma tepki gösterdi. Listenin ilçe tarım müdürlüğü tarafından hazırlandığı bakanlığın ise onay verdiği belirtildi.

BÜTÜN BİLGİLER LİSTEDE
 
Giresun’da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Köksal Önder BirGün’e yaptığı açıklamada yaşananları şöyle anlattı: “Normalde her yıl çiftçilere toprak parası ödeniyor. Biz de evraklarımızı hazırlayarak Espiye Tarım İlçe Müdürlüğü’ne verdik. Burada hangi çiftçinin ne kadar para alacağı tespit edilerek, bir liste hazırlanıyor. Bu liste daha sonra muhtarlıklara asılıyor. Dün (önceki gün) sabah listeye bakmak için mahallemizin muhtarlığına gittik. Bir de ne görelim? Anne baba adımız, TC kimlik numaramız her şey apaçık yazılmış.”

KÖTÜ NİYETLİLER KULLANABİLİR
 
Şimdiye kadar kodlanarak belirtilen kimlik bilgilerinin herkesin eline geçtiğini belirten Önder, “Listeler kahve köşelerinde, sokaklarda herkesin dilinde bu kabul edilemez” dedi.
 
“Kötü niyetli bir kişi kimlik bilgilerimizden faydalanarak, kredi çekebilir, kredi kartı çıkarttırabilir” diyen Önder, “Başbakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı, Tarım İl Müdürlüğü’nü, Valiliği, Kaymakamlığı aradıklarını ancak sonuç alamadıklarını” söyledi. Kimlik bilgilerinin açıkça yazıldığı liste skandalının kent genelinde yaşandığı kaydedildi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: çiftçi, bilgi, tarım, müdürlük, desek
Link: Çiftçi bilgileri ortalığa saçıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız