Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Yağmur Ege'nin Kuraklık Endişesini Ortadan Kaldırdı

İZMİR (İHA) - İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin, beş gün devam eden yağışların kuraklık endişesini ortadan kaldırdığını söyledi.
 
İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin, Ege Bölgesi’nde son beş gündür yaşanan yoğun yağışları değerlendirdi. Aralık ayından Ocak ayının ortalarına kadar yağış azlığı yaşandığını belirten Şahin, şöyle konuştu: “Kıyı Ege özellikle İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa son bir haftada oldukça yoğun yağış aldı. Son beş gün içerisinde metrekare başına ortalama 40-50, bazı bölgelerde 100 kiloyu aşan yağış oldu. İzmir’deki son yağışlar 118 kiloyu buldu. Aralık ayında meteorolojik yağış azlığı vardı kuraklık uzun süreçlerde ortaya çıkan bir olgudur. Ocak ayının ortasından itibaren yağış Ege Bölgesi’nin kıyı kesimlerini oldukça sık ziyaret etmeye başladı.”

“BARAJLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE 55”
 
Pazar günü yeni bir yağış sisteminin söz konusu olduğunu söyleyen Şahin, bu yağışlı sistemlerin şubat ve mart ayında daha sık görüleceğini ifade etti. Atmosferik modellere göre önümüzdeki süreçte herhangi bir sıkıntı görülmediğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:“Normal bir yağış sezonu görüyoruz. Yağışların gelmesi yağış azlığını ortadan kaldırdı. Artık yağışlı döneme girildi. Mevsime uygun yağış öngörülmekte. Bu da korkulan kuraklık endişesini ortadan kaldırdı. Bir aylık yağış azlığı bölgemizdeki barajlara yansımadı. İzmir’de barajların doluluk oranı yüzde 55."
 
Öte yandan İzmir’de beş gün boyunca yaşanan şiddetli yağışın ardından güneş kendini gösterdi. İlkbaharı anımsatan havalardan memnun olmayan bir vatandaş, “Bir soğuk bir sıcak grip havası var. Hastaneler dolup dolaşıyor. İzmir’in havası hastalık havası. Barajlarımız dolu diyorlar inşallah öyledir. Bu havaları hiç beğenmiyorum” dedi. Bazı vatandaşlar yağışların daha da artmasını arzu ederken bazıları Türkiye’de kuraklık diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.
 
 

Ekleme Tarihi
30.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yağmur, Ege'nin Kuraklık Endişesini, Ortadan Kaldırdı, kuraklık
Link: Yağmur Ege'nin Kuraklık Endişesini Ortadan Kaldırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız