Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kuraklık Tehlikesini Atlatan Çiftçinin Yüzü Güldü

ADANA (İHA) - Adana'nın Kozan ilçesinde son günlerde yağan sağanak yağmur, çiftçilerin yüzünü güldürdü.
Bu yıl kurak geçen mevsim nedeniyle bir damla dahi düşmeyen yağmur, 4-5 gün yağınca hem vatandaşın hem de buğday çiftçisinin yüzünü güldürdü.
 
İlçedeki çiftçiler buğday tarlalarına giderek hem buğdaylarına, hem de yağmurun etkisine baktılar.
Bağtepe Köyü Muhtarı Ethem Kurt, yağmurun yeteri kadar yağdığını belirterek, "Daha önce çok sıkıntılı günlerimiz olmuştu. Yağışlardan umudumuzu kesmiştik artık. Son günlerde yağan yağışlar ekinlerimizin bitmesine neden oldu. Bu yağmurun her şeye hayrı oldu" dedi.
 
Çiftçilerden Bilal Kurt ise yağmurun çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ifade ederek, "Barajlarımızdaki kuraklığa bir nebzede olsun faydalı oldu. Ekin tarlaları çok kötü durumdaydı. Kuraklıktan çok korkuyorduk. Çevremizdeki insanların yüzde altmışı tarımla geçimini sağlıyor. Rabbime binlerce şükürler olsun" diye konuştu.
 
Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu da yaptığı açıklamada, "Çiftçilerimiz her tarafta yağmur duası yaptılar, yağmurlar sonrası çiftçilerimizin yüzü güldü. Çiftçilerimiz memnun hatta bazı köylerde bayram havası yaşandı" ifadelerini kullandı.
 
Şahbazoğlu, Kozan Barajı'ndaki su miktarının ise 5-6 santim yükseldiğine dikkat çekerek, "İnşallah ileriki aylarda; mart, nisan aylarında yağışlar devam ederse barajlarımızda da su sıkıntısı olmaz. Şu anda Kozan Barajı'nda 48 milyon metreküp su var. Bu su ancak narenciyeye yeter. Şu durumda bölgemizde ikinci ürüne su verilmez" dedi.
 
Ekim ayından beri kuraklığın son günlerde yağan yağmurla atlatıldığını söyleyen Kazım Gürbüz adlı çiftçi ise, “Buğdaylarımızın bir kısmı yeşermemişti. Bu yağan yağmurlardan dolayı çiftçilerimiz memnun ve buğday tarlarında korkacak bir şey yok. Bundan sonra yağacak yağmurlarla daha iyi olacağına kanaat getiriyoruz” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
01.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kuraklık Tehlikesini, Atlatan Çiftçinin, Yüzü Güldü, kuraklık, çiftçi, Adana
Link: Kuraklık Tehlikesini Atlatan Çiftçinin Yüzü Güldü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız