Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Spekülatör haşlandı

Stokçuların fiyatını 3.5 liraya çıkardığı patatesi ucuzlatmak için harekete geçen Tarım Bakanlığı, üretimde söz sahibi olan illerde ürünün depolardan çıkışını hızlandırdı. Bunun üzerine patatesin perakende fiyatı yüzde 40 ucuzlayarak 2.5 liraya indi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının girişimleriyle Türkiye'de patates üretiminde söz sahibi iller arasında yer alan Niğde ve Nevşehir'de depodan çıkışı hızlanan patatesin fiyatı geriledi. Üretim bölgelerinde depolardan çıkışı süren patatesin perakende fiyatı, geçen haftadan bu yana 3,5 liradan 2,5 liraya düştü.

SATIŞLAR ARTTI

Patates fiyatlarının ucuzlaması hem pazarcı esnafını hem de vatandaşları memnun etti. Esnaf, fiyatlardaki düşüşün sürmesiyle satışlarının da arttığına dikkat çekti. Ocak ayında perakende fiyatı en fazla artan ürünlerden olan patates, geçen haftaya kadar kilogramı 3,5 liraya varan fiyatlardan satılıyordu.

PATATESTE ATEŞ DÜŞTÜ

Bu hafta pazar yerlerinde patatesin kilosu 2,5 liradan alıcı buldu. Balıkesir'de pazarcı esnaflarından Serkan Serer, depodan çıkışlarının hızlanmasıyla patatesteki yüksek fiyat ateşinin düştüğünü belirtti. Esnaf Serer, 'Geçen haftalarda adeta lüks olmuştu. Bu hafta 2,5 liraya geriledi ki bu rakam çok daha makul. Vatandaşlar geçen hafta almakta zorluk çekiyordu. Bu hafta 4 kilogramı, 10 liradan satış yapıyoruz ve iyi gidiyor. Vatandaş patatesi özlemiş' dedi.

Esnaf ve vatandaş memnun

Pazarcı esnafı Hasan Kırlı ise vatandaşın bu hafta patates tezgahlarına daha fazla uğradığını vurguladı. Fiyatların düşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Esnaf Kırlı, 'Hem bizim hem vatandaş için fiyatların düşmesi iyi oldu. Geçen hafta ortalama 3 kilogramını, 10 liradan satıyorduk, bu hafta 10 liraya bir kilogram fazla veriyoruz. Vatandaş için inşallah biraz daha düşer' diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: patates, Spekülatör haşlandı, fiyat
Link: Spekülatör haşlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız