Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarihten gelen lezzet

Avrupa Birliği (AB) tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olan Antep baklavasının geçmişi Osmanlı İmparatorluğu'na kadar dayanıyor.

Usta ellerde incecik açılan kat kat yufka, Antep fıstığı ve tereyağının bir araya gelmesiyle lezzete dönüşen baklava, düğünden cenazeye kadar tüm sofraların vazgeçilmezi.

Baklava ustası Mehmet Akıncıoğlu, AB tarafından tescil edilen Antep baklavasının, geçmişten gelen tarihsel bir lezzete sahip olduğunu vurgulayarak, "Dönemin padişahları özel günlerde hep baklava gönderirlermiş. Bizler de aradan geçen onca yıla rağmen bu geleneği sürdürüyoruz. Cenazelerde, düğünlerde, bayramlarda, soframızda baklava eksik olmaz. Ziyaretlerde, misafirliğe gidilirken vazgeçilmez hediyeler arasında ilk sıradadır" diye konuştu.

Antep baklavasının AB tarafından tescil edilmesiyle kendilerini dünyaya ispatladıklarını vurgulayan Akıncıoğlu, yurt içi ve dışından gelen turistlerin de baklavaya ilgi gösterdiği ifade etti. Akıncıoğlu, değişik illerden gelen siparişleri de karşıladıklarını kaydetti.

Antep baklavasının yapımının oldukça zahmetli olduğuna işaret eden Akıncıoğlu, "Lezzeti nedeniyle de insanlara keyif veriyor. Dünyada baklava denilince Türkiye, Türkiye'de ise Gaziantep akla gelir. İyi baklavanın rengi ilk baktığınızda sizi cezbetmeli. Çatalı batırdığınızda çıtır çıtır sesi duymalısınız. Yenildiğinde fıstığın ve yağın kokusunun hissedilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarihten gelen lezzet, antep baklavası
Link: Tarihten gelen lezzet




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız