Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Patatesteki fiyat artışına tepki

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada patates fiyatları ile birlikte bakliyat fiyatlarında bir anda başlayan artışların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Spekülatörler tarafından başta pirinç, kuru fasulye, nohut ve patates olmak üzere uygulanmaya konulan oyun bozuldu.
 
Fiyatı 5 liraya çekilmeye çalışılan pirinç raflarda 2,90 liraya satılmaktadır. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Osmancık yerli pirincini piyasaya sürerek spekülatörlerin oyununu bozdu.” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, bu sene pirinç rekoltesinin çok yüksek olmasına rağmen ellerindeki eski pirinci piyasaya sürmeden evvel fiyat artışı senaryolarını uygulamaya koymak isteyenlerin oyununun bozulduğunu belirtti. Palandöken, “Bakliyat fiyatlarında bir oyun oynanmak istendi ama erken bozuldu. Vatandaşın en temel yiyeceklerinin başında gelen pirinç, patates ve fasulye gibi bakliyatların fiyatlarındaki spekülatif artışlar kabul edilemez. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin müdahalesi ile pirinç fiyatlarındaki artış bitmiştir. Üç büyük şehirde fasulye fiyatları 6 ile 7 lira, patates fiyatları ise 2,4 ile 2,79 lira arasında seyretmektedir. Kısa zaman içerisinde hiç kuşkusuz fiyatlar daha da aşağı gelecektir. Spekülatörlere asla kanmayın.” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Patates, fiyat artışına tepki, TESK
Link: Patatesteki fiyat artışına tepki




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız