Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Temmuz Ayına Kadar Bütün Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takılacak

SİVAS (İHA) - Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından köy muhtarlarına yönelik büyükbaş ve küçükbaş hayvan küpeleme toplantısı düzenlendi.
 
Suşehri Halk Eğitim merkezi konferans salonunda düzenlenen büyükbaş ve küçükbaş hayvan küpeleme toplantısı Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Cengiz, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Müdürü Emine Sever, ve diğer personeller tarafından verildi.
 
Temmuz ayına kadar bütün büyükbaş hayvanların küpeleme işleminin tamamlanacağını ifade eden Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Cengiz, “2014 yılı Temmuz ayına kadar Her yaşta büyükbaş hayvanların, yıl sonuna kadar ise küçükbaş hayvanların küpeleme işlemleri tamamlanacak.”dedi.
 
Cengiz, “Hayvan yetiştiricilerimiz Suni tohumlamadan doğan buzağılarını bağlı oldukları gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvuru yaparak kısa süre içerisinde küpe taktırmaları gerekmektedir” dedi.
 
Artık hayvan alım ve satımlarının hayvan pasaportuyla gerçekleştiğini ifade eden Cengiz, “Hayvan yetiştiricilerimiz nasıl üzerlerine kayıtlı olduğunu gösteren araba ruhsatlarını saklıyorsa üzerlerine kayıtlı olan büyükbaş hayvanlarının hayvan ruhsatlarını da saklamalılar. Hayvan pasaportları olmadan hayvan alımı, satımı ve kesimi gerçekleştirilmiyor” ifadelerini kullandı.
 
2014 yılı temmuz ayına kadar bütün büyük baş hayvanların küpeleme işlemlerinin tamamlanacağını vurgulayan Cengiz, “Temmuz ayına kadar bütün büyükbaş hayvanların küpe işlemleri tamamlanacak ve Temmuz ayından sonra doğan buzağıları hayvan yetiştiricilerimiz 20 gün içerisinde bağlı oldukları ilçe tarım müdürlüklerine bildirmeliler. Çiftçilerimiz mağdur olmasın diye kimseye cezai işlem uygulanmıyordu artık herkes sorumluluğunu bilmeli eğer temmuz ayından sonra buzağısı doğup bildirmezler yada hayvan yetiştiricilerinin büyükbaş hayvanlarına temmuz ayına kadar küpe taktırmadıkları tespit edilirse 670 TL para cezası uygulanacak. Çiftçilerimize kolaylık olsun diye Suşehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü tarafından bütün köylerimize bildirim kutuları dağıtıldı. Veteriner hekimlerimiz 15-20 gün arayla bütün köyleri gezerek bildirim kutularını inceleyecekler. Yeni buzağısı doğan hayvan yetiştiricilerimiz bildirim kutuları yanındaki formlara yeni buzağısının doğduğunu belirten basit formları doldurup bildirim kutusuna atamaları yeterli olacak bunu inceleyen veteriner hekimlerimiz sizlere ulaşarak yeni buzağıların küpeleme işlemlerini yapacaklar. Küçükbaş hayvanların ise yıl sonuna kadar küpeleme işlemlerini tamamlanacak” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
06.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: hayvancılık, küpe, Büyükbaş Hayvanlar
Link: Temmuz Ayına Kadar Bütün Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız