Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TKDK Ticaret Borsası Üyelerine Destekleme Bilgi Toplantısı Düzenledi

NEVŞEHİR (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Nevşehir Ticaret Borsası işbirliği yaparak, öncelikli ve özellikle projelerin hayata geçirilmesi konusunda müteşebbisleri bilgilendirerek yatırıma teşvik etmek amacıyla Nevşehir Ticaret Borsası konferans salonunda IPARD programı hibe destekleri hakkında konferansta bulundu.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü, Nevşehir Ticaret Borsası’nda IPARD programı hibe destekleri hakkında konferansta bulundu.
 
Konferans salonundaki seminerde, TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk yaptığı konuşmada, TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü olarak, IPARD hibe programını organize ettiklerini belirtti. ASİLTÜRK; programda amacın yatırımcıları desteklemek, yapılan yatırımların Avrupa Birliği normlarına uygun hale gelmesini sağlamak, dolayısıyla, kalite, verim ve uygun istihdamı sağlayarak uzun ömürlü işletmeler oluşturmak olduğunu ifade etti. Asiltürk, "Program, et ve süt üreten tarımsal işletmeleri, et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasını, meyve, sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasını, bu amaçla yapılacak bina ve araç gereç alımının desteklenmesini, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kültür balıkçılığının geliştirilmesi ve kırsal turizmle ilgili yatırımlarda gerekli koşullar sağlandığında her tedbirde farklı olmak üzere 5 bin Euro'dan 3 milyon Euro'ya kadar destek sağlanıyor. Bu destek tamamen hibe şeklinde olup belirli şartlar sağlandığında yatırımın yüzde 50'si ile yüzde 65'lik kısmını oluşturabiliyor. Çiftçilerimizin ve iş adamlarımızın kafasında proje fikri oluştuktan sonra prosedürlerimiz çerçevesinde İl Koordinatörlüğü Yardım Masamız aracılığıyla gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Tabi bu arada projelerin bittikten sonra da takibini yaparak, uzun ömürlü ve karlı birer yatırım haline gelmesini sağlıyoruz. Bizler sadece para dağıtan bir yer değil, aynı zamanda nasıl kullanıldığını ve projede amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını da kontrol ederek yapılan hibelerin amacına ulaşmasını sağlıyoruz. 2013 yılı içerisinde 8 aylık sürede ilimize 2 milyon 273 bin Euro (8,5 Milyon Türklirası) AB katkısı sağlanmıştır.
 
Asiltürk, konferans sonunda girişimcilerin sorularını cevaplayarak, “ siz bize bilgilerinizi ve önerilerinizi getirin değerlendirelim, kapımız sizlere her zaman açıktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Seminer sonrasında Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk e teşekkür ederek Borsa üyelerimizin bu desteklerden faydalanmalarını istedi.
 
 

Ekleme Tarihi
06.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TKDK, Ticaret Borsası Üyelerine, Destekleme, Bilgi Toplantısı Düzenledi
Link: TKDK Ticaret Borsası Üyelerine Destekleme Bilgi Toplantısı Düzenledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız