Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Erzurum’da Kışın Hayvancılık Çok Zor

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı ve soğuk havadan olumsuz etkilenen çiftçiler, tüm zorluklara rağmen hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor .

Erzurum’da bazı köylüler, yazın tarlalarından biçerek istif ettikleri otları kışın kar üzerine serperek hayvanlarını beslemeye çalışıyorlar. Erzurum’da mezra sakinleri, hayvanlarını beslemek için yaz aylarında biçerek istif ettikleri ot yığınlarını kışın kullanıyorlar. Her tarafın karla kaplı olması en çok hayvan besleyen vatandaşları etkiliyor. Dışarıda otlayamayan küçük ve büyükbaş hayvanların yaz aylarında toplanan otlarla besleniyorlar. Kışın hayvancılığın zor olduğunu söyleyen mezra sakinleri, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez hayvanlarını dışarı çıkartarak ot verdiklerini söylediler.

Mehmet Emin Toprak, günlerinin neredeyse tamamını hayvanlara bakarak geçirdiklerini belirterek, “Saat 07.00’de hayvanlarımızı ahırdan çıkarıp, bir süre yürüttükten sonra boş bir alana götürerek, önceden hazırladığımız ot ve samanları veriyoruz. Hayvanlarımız yeterince doyduktan sonra sürüyü köy çeşmesine götürüp su içiriyoruz. Tabi hayvanların bakımı sadece bununla bitmiyor. Adeta bir çocuk gibi onlarla ilgileniyoruz” diye konuştu.

Bölgede kışın ağır şartlar altında geçtiğini vurgulayan Toprak, “Bu şartlarda hayvanlara ne kadar iyi bakarsak bahar aylarında o kadar verim alıyoruz. Yem, tuz ve su vermenin yanında birçok zahmetli iş ile hayvan besliyoruz” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
07.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Erzurum, hayvancılık, kış
Link: Erzurum’da Kışın Hayvancılık Çok Zor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız