Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Fındığın başkentinden ‘fındıklı pide’

Giresun’un Güce ilçesinde 10 yılı aşkın süredir pidecilik yapan Murat Zeybek, pideye fındık katarak yeni bir damak tadı oluşturdu.

Giresun’da hemen hemen her ilçenin kendisine özgü bir pidesi olduğunu söyleyen pide ustası Zeybek, Güce’nin de kendi adıyla bilinen bir pidesi olduğunu kaydetti.

Fındığın başkenti olarak bilinen Giresun’da fındığa özgü mamullerin pek bulunmadığından yola çıkarak fındıklı pide yaptığını belirten Zeybek, ilk bu pideyi yapanın kendisi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin dünya fındık üretimi ve ihracatının yüzde 70'ini aşan bir potansiyele sahip olduğunu ancak iç fındık üretiminin ortalama 80 bin ton dolaylarında olduğunu belirten Zeybek, fındıklı pidenin iç fındık tüketimini 120 bin tonlara çıkarmada az da olsa katkı sağlayacağını ifade etti.

Pideye fındık katarak yeni bir damak tadı oluşturduğunu kaydeden Zeybek, pideye yeni bir damak zevki katarak satışları ve yörenin tek geçim kaynağı fındığın iç tüketimini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Zeybek, fındıklı pidenin kısa sürede menüde yerini alarak ana ürünlerden biri haline geldiğini belirtti.

Fındıklı pidenin yapılışını tarif eden Zeybek “Fındıklı pide, 200 gram hamur, 40 gram fındıkla beraber karıştırılarak hamur haline getiriliyor. Sonra açılan hamurun içerisine 40 gram öğütülmüş fındıkla beraber 10 gram pudra şekeri eklenerek fırına veriliyor” dedi.

Pide ustası Zeybek, yaklaşık 15-20 dakika içinde fırında pişen fındıklı pidenin 7 liradan satışa sunulduğunu ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Giresun, fındık, pide, fındıklı pide
Link: Fındığın başkentinden ‘fındıklı pide’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız