Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


ABD - Rusya arasında yoğurt krizi çıktı

Hamdi Ulukaya’nın kurucusu olduğu Chobani marka yoğurtlar, Amerikalı sporcuların tüketmesi için Olimpiyatlar öncesi Rusya’ya gönderildi. Ancak gümrük kurallarına uygun olmadığı söylenen 5 bin yoğurt havaalanında kaldı.

Yoğurtların Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyatlarından önce ulaşması için araya Amerikalı senatörler girerken bir Rus yetkili yoğurtların vaktinde gelebileceğini söyledi. New York Senatörü Charles Schumer krize müdahale ederek New York merkezli Chobani adına Rusya büyükelçiliğine bir mektup yazdı, yoğurtların ticari amaçlı gönderilmediğini hatırlatarak bir defaya mahsus istisna yapılmasını istedi.
 
Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Federal Servisi Başkan Yardımcısı Nikolay Vaslov ise Dairy Reporter sitesine yaptığı açıklamada, “Yoğurtların Gümrük Birliği Sertifikası yok, ikili özel bir anlaşma da yok. Amerikalı iş arkadaşlarımız, ABD kanunlarına dayanan Amerikan ihracat sertifikasıyla yoğurtları göndermeye çalıştı. Kanun kanundur, ancak bir yolunu bulabiliriz. Bu ürünlerin transferini sağlayabiliriz, çünkü şimdi Amerikan atletlerinin tüketimi için olduğunu ve pastörizasyon temeline dayandığını anladık” dedi.
 
New York ve Washington’daki yoğurt yanlısı siyasiler, protein zengini yoğurdun Amerikalı sporcuların günlük antrenman rejimlerinin bir parçası olduğunu söyleyerek Rusya’nın kararını protesto etmişti. Chobani’nin pazarlama müdürü Peter McGuinness ise “Yoğurdun diplomatik dokunulmazlığı olabileceğini düşünüyorum” dedi. Chobani markasının kurucusu Hamdi Ulukaya, yedi yıl önce New York eyaletinde satın aldığı yoğurt fabrikasında işleri büyüterek ABD’nin en büyük Türk/Yunan yoğurdu markasını kurmuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: ABD, Rusya, Suriye, New York, Washington, New Jersey, yoğurt krizi, yoğurt
Link: ABD - Rusya arasında yoğurt krizi çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız