Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hamsinin fiyatı 5 liraya düştü

Balıkçıların ağına bolca takılan hamsinin fiyatı 5 liraya düştü. Bir ara 20 liraya kadar yükselen hamsiyi tezgahta 5 liraya gören vatandaş da hem şaşırdı hem de sevindi. Balıkçılar da vatandaşın bu bolluğu değerlendirerek bob bol hamsi yemesini tavsiye etti.

Avlanmak için denize açılan balıkçılar, ağlarını dolduran bolca hamsiyle geri döndü. Fiyatı bir ara 20 liraya kadar yükselen hamsi bu bollukla birlikte 5 liraya düştü. Tezgahta hamsiyi 5 liraya gören vatandaşlar duruma hem şaşırdı hem de sevindi. İbrahim Yardımcı adlı vatandaş, bu fiyatla birlikte bolca balık yiyebileceklerini ifade etti. Balıkçılar da hamsi bolluğundan duydukları mutluluğu dile getirdi. Balıkçılar, tam umudu kestikleri andaki hamsi bolluğunun yüzlerini güldürdüğünü ifade etti.

Balıkçı Muammer Arduç, kar yağmaması ve havaların sıcak gitmesi sebebiyle yeterince balık avlanamadığını aktardı. Balığın denizin derinlerinde olduğunu belirten Arduç, denizin soğuması ve balığın yüzeye çıkmasıyla bolca avlanabildiğini söyledi. Muammar Arduç, fiyatların düşmesinin hem kendilerini hem de vatandaşı sevindirdiğini dile getirdi. İbrahim Yardımcı ise bu bolluğu beklemediklerini ancak Allah’ın kendilerine sürpriz yaptığını ifade etti. Bu sezon yeterince balık olmadığını belirten Yardımcı, “Hamsi olmadı mı hiçbir balık olmuyor zaten. 2 aydır dondurulmuş buzhane hamsiler sattık 10 liraya, şimdi 5 liraya taze hamsi satıyoruz.” diye konuştu. İbrahim Yardımcı, yaklaşık 2 ay sonra av yasağının başlayacağını hatırlatarak, “Vatandaş gelsin bu bolluğu değerlendirsin.” dedi. 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
08.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: hamsi, 5 TL, hamsinin fiyatı, fiyat
Link: Hamsinin fiyatı 5 liraya düştü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız