Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aydınlı Çiftçilere "İyi Tarım” Eğitimi

AYDIN (İHA) - Çiftçilerin ödemelerini hasat zamanı rahatça yapabilmesi için Tarım Kartı geliştiren Akbank, sektöre yeni destekler için köy yollarına düştü.
 
Akbank, çiftçilerin daha kaliteli üretim yapıp daha iyi kazanç sağlayabilmeleri için "İyi Tarım Eğitimleri”ne başladı. Akbank'ın uzman ekipleri, “İyi Tarım Eğitimleri” ile çiftçilere tarım uygulamaları hakkında bilgi veriyor ve Akbank Tarım Kart’ı tanıtıyor.
 
İyi Tarım Eğitimleri'nin köy kahvelerinde gerçekleştirildiğini belirten Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, "Sektörde azalan kaynaklar nedeniyle iyi tarımın önemi giderek artıyor. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde artık geleneksel üretim teknikleri yetersiz kalıyor ve iyi tarım yapan çiftçilerimiz her anlamda kazançlı çıkıyor. İyi tarım uygulamalarına geçen üreticilerimizin ürünleri daha kaliteli oluyor, üreticilerimiz perakendecilerle daha nitelikli anlaşma sağlıyor, iç ve dış pazarda daha çok tercih ediliyor, maliyetlerini düşürüyor ve bu sayede karlarını artırıyor. Bu nedenle, biz de çiftçilerimizi üretimlerine katkı sağlayacak çözümler, işlerinde uygulayabilecekleri yenilikçi uygulamalar hakkında bilgilendiriyoruz. Bu kapsamda da Trakya, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerimizde başlattığımız İyi Tarım Eğitimlerini ülke çapında genişletmeyi hedefliyoruz" dedi.
Akbank'ın ekipleri, üç otobüs ile eş zamanlı olarak çıktığı eğitimleri Trakya, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde başlattı. Mart ayına kadar sürecek eğitimler Silivri, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin köylerinde gerçekleştiriliyor.
 
Akbank'ın uzman ekipleri, 10-13 Şubat tarihleri arasında Söke, İncirliova, Çine ve Nazilli’nin köylerinde akşamları çiftçilere "İyi Tarım Eğitimleri"ne devam ediyor.
 
Akbank, köy kahvehanelerindeki İyi Tarım eğitimleri sırasında, çiftçilere Akbank Tarım Kart'ı da tanıtıyor. Türkiye ekonomisinin en önemli bileşenlerinden birinin tarım sektörü olduğunu vurgulayan Bülent Oğuz, Akbank olarak tarım sektörünün ihtiyaçlarını, sezonluk nakit akışlarını gözönünde bulundurarak hazırladıkları bankacılık ürünleri ve sigorta hizmetleri ile karşıladıklarını söyledi. Bülent Oğuz'un verdiği bilgilere göre çiftçiler, Akbank Tarım Kart ile mazot, gübre, ilaç, fide, tohum gibi tarımsal ihtiyaçlarını hemen alabiliyorlar. Buna karşılık çiftçiler, satın aldıkları ürünlerin ödemesini hasat zamanı ellerine para geçtiğinde rahat rahat yapabiliyorlar. Çiftçiler, kart ile hasat zamanına göre yılda 1 kez ödeme gerçekleştirebiliyor, ayrıca karta diledikleri zaman da ödeme yaparak yeniden kullanabiliyor.
 
Çiftçiler anlaşmalı kampanyalı üye işyerlerinden yapacakları alışverişlerde, vade farksız kampanya avantajlarından yararlanarak chip-para kazanabiliyor. Ayrıca, Akbank Tarım Kart ile 7/24 Akbank ATM’lerinden vadesiz mevduat hesaplarına ulaşıp nakit para çekebiliyor.
 
 

Ekleme Tarihi
12.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aydınlı Çiftçilere, İyi Tarım Eğitimi, tarım, destek, Akbank, tarım kart
Link: Aydınlı Çiftçilere 'İyi Tarım' Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız